Læsetid: 2 min.

’Man hørte mere om politik før valget’

4. juli 2015

– Hvad tænker du, når jeg siger politik?

»Politik er, når nogen står ved noget, så man tænker, det er noget, de vil kæmpe for. Politik er jo noget, der hele tiden sker, når man er på arbejde, derhjemme eller i skolen måske. Jeg tænker, der hele tiden er politik, selv om man ikke kalder det politik.«

– Hvordan oplevede du valgkampen?

»Jeg synes, politikerne hele tiden snakker om, at vi skal være gode mod hinanden, og at man skal behandle alle retfærdigt, men jeg synes ikke, politikerne selv giver Danmark et godt forbillede. Måske skulle de fokusere mere på at snakke med folk og komme ud nogle steder hvor mennesker er, end kæmpe så meget mod de andre politikere for at vise, at de er bedre end hinanden.«

– Er politik mest for voksne?

»Nej. Jeg synes også, det er spændende. Men man spekulerer ikke på samme måde, fordi man ikke skal tage en beslutning til et valg. Jeg synes måske, det er sværere at forstå end de voksne – med de mange politikere, der bruger så mange ord.«

– Hvad er det værste ved politik?

»Når der bliver valgt til statsminister, plejer vi at bruge hele aftenen på at sidde og se på det i fjernsynet. Det kan godt være lidt kedeligt.«

– Hvis du var politiker, hvilke emner ville være vigtige for dig at tage op?

»Tryghed i skolen og derhjemme. Og på gaderne. Specielt derhjemme. I skolen betyder tryghed også, hvordan man har det med lærerne og kammeraterne, og hvordan klassen har det.«

– Vi har fået en ny regering i denne her uge. Hvad tænker du om det?

»Jeg synes ikke, man har talt så meget om det, som jeg troede man ville. Man hørte mere om politik før valget end nu bagefter.

– Hvad siger du til, at vi har fået Lars Løkke Rasmussen som statsminister?

»Jeg har nok fået indtryk af, at han er egoistisk og ikke tænker på miljøet og landet, men mest tænker på sig selv. At jeg har et dårligt indtryk, er nok også fordi jeg bor på Nørrebro og Østerbro, og vi kan godt lide, at der er indvandrere her. Men han er imod, at der skal komme flere.«

– Hvad siger du til at Helle Thorning-Schmidt går af som formand for Socialdemokraterne?

»Jeg synes, det lidt er at give op. Hun kunne godt have taget kampen videre. Men jeg så i fjernsynet, at der, hvor Mette Frederiksen kommer fra, er folk meget støttende. Så det kan godt være, at hun kan være med til, at partiet nu får nogle flere stemmer.«

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu