Læsetid: 3 min.

Enola Gay Tibbets

Det svirrer med navne, når man hører om bombningerne af Hiroshima og Nagasaki. Måske på grund af en slags desperation
Det svirrer med navne, når man hører om bombningerne af Hiroshima og Nagasaki. Måske på grund af en slags desperation

Ib Kjeldsmark

15. august 2015

Det må have været underligt at være Enola Gay Tibbets. Da hun døde i 1983, var hun allerede sikret en plads i historien, selvom hun så vidt vides ikke rigtig havde gjort noget særligt. Men det fly, der kastede den første atombombe over Hiroshima i august 1945, var opkaldt efter hende.

Hendes søn var flyets øverstkommanderende, oberstløjtnant Paul Tibbets. Han havde opkaldt det efter hende, bl.a. fordi, hun havde støttet ham, da han opgav en karriere som læge for i stedet at blive militærpilot.

Når man søger efter oplysninger på internettet om Enola Gay Tibbets i dag, finder man let en del henvisninger til hende, men selv om hendes søn og flyet og den bombe, det kastede, har hver deres Wikipedia-sider, er Enola Gay Tibbets kun repræsenteret ved sit navn. Hun var kvinden, som bombeflyet, der kastede den første atombombe, var opkaldt efter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu