Læsetid: 8 min.

Hvorfor er internettet i så dårligt humør?

Til festival i Tyskland med 5.000 hackere, der kæmper for et frit og åbent internet. Her er både teknologifreaks og politiske aktivister. Spørgsmålet er, om de mange dagsordener kan mødes
CCC-festivalen blev ramt af alt det, hackere frygter mest: vand, statisk elektricitet og strømsvigt – det hele leveret af dårligt vejr.

Robert Anders

22. august 2015

Hvis man vil have hackere til at gå i panik, skal man true dem med store mængder vand i deres udstyr, uforudsigelige udladningner af statisk elektricitet og ikke mindst med at trække stikket på den 10 gigabit opkobling til internettet, de er koblet til.

Alle tre trusler blev til virkelighed, da Chaos Communications Camp 2015, der samlede 5.000 hackere, aktivister, kunstnere og alment interesserede til en sommerlejr, blev ramt af tordenvejr og skybrud den sidste aften. Flere gange i dagene inden havde arrangørerne advaret om forestående kraftige vejrbegivenheder, dog uden at de materialiserede sig over markerne rundt om et gammel teglværk udenfor den lille tyske by Zehdenick, hvor festivalen fandt sted.

Det gav en stemning af ’ulven kommer’. Så da arrangørerne besluttede at evakuere festivalpladsen og genne folk mod bygninger og biler, var det allerede for sent at nå tørskoet i læ for elementernes rasen.

Først kom regnen, så begyndte der at være foruroligende få sekunder mellem lynglimt og tordenskrald. Men det, der foruroligede de fleste, var nok da strømstikket til pladsen blev trukket og internettet forsvandt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristian Rikard
Kristian Rikard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans K Hansen

Jeg ved ikke hvad du mener med at Internettet er i dårligt humør. Jeg ved at mennesker, der lurer bag skærme, kan være i dette dårlige humør. De er i midlertid repræsenteret af rettighedsalliancens advokater og IT kriminelle, og naturligvis disse sindsyge islamister, med svigtende held til at gennemføre deres personlige agendas.

De fleste andre er da i glimrende humør.

Hans K Hansen

Okay. Læren om internet sikkerhed, for den gennemsnitlige Windows bruger har et gennemgående problem. De aner som regel ikke hvad IT sikkerhed handler om. Det overlader de til producenter, som oftest Microsoft, og siden Microsoft heller ikke har forstand på internet sikkerhed, så har brugeren da et problem.

De kan så bare lade være med at installere Windows. I stedet, prøv f.eks. Linux Zorin 9, Linux Mint 17, eller Ubuntu 14.04. Prøv en af dem og kom i bedre humør. Du får al den support du behøver.

Hvad fanden er der ellers at sige ...?

Høre ofte folk siger, "jeg er løbet tør for strøm,...jeg har ikke mere batteri,..jeg skal lige lades op..osv" mange mennesker har er ubevidst blevet deres egen "smartphone",..

Teknologi, digitale -og sociale medier, fordre at vi tilegner os digitale kompetencer, så vi kan bevæge os i den teknologiske fremtid (og nutid),..
1.Generations digitale -og sociale medie bruger, er IKKE DIGITALE indfødte,..