Interview
Læsetid: 3 min.

Store, fede kager er sexede

Forfatteren Susanne Staun er vild med kager, Terminator og Charlize Theron med én arm. Og så burde landets stilladsarbejdere have pligt til at pifte efter Inger Støjberg, synes hun
Moderne Tider
8. august 2015
Forfatteren Susanne Staun er vild med kager, Terminator og Charlize Theron med én arm. Og så burde landets stilladsarbejdere have pligt til at pifte efter Inger Støjberg, synes hun

Polfoto

— Susanne Staun, hvad er verdens frækkeste kulturprodukt?

»Filmen La grande bouffe (Det store ædegilde, 1973, red.). Store, fede, blævrende kager, der ligner blobfisk – som i øvrigt er kåret til verdens grimmeste dyr – er uovertruffent sexede. Ser man den film tilstrækkelig mange gange, spiser man aldrig mere kager i offentligheden uden at rødme. Jeg står tit og glor ind ad konditorvinduet og observerer dem, der kører flødeskumskager ind, og tænker: Jeg ved godt, hvad I laver.«

— Hvilken person symboliserer moderne seksualitet?

»Charlize Theron i Fury Road (film fra 2015, red.). Det gør ikke noget, at hun mangler en halv arm og er kommet til at gå i byen uden strutskørt, bare hun bliver ved med at smøre sig ind i motorolie og køre store trucks i smadder. De gearskift! Den lyd! Jeg kan så godt lide superhelte. Undskyld, men det er evolutionens skyld. Buddet om at elske stærke mennesker sidder i en tronstol i min krybdyrhjerne, og jeg kan ikke vaske det væk.«

— Hvilken seksuel oplevelse husker du tydeligst?

»Det var dengang, landmandens datter og jeg gik op på høloftet, hvor vi i en luft, der var gennemfusioneret af de fineste støvkorn, lå oven på hinanden uden at ane, hvad vi lavede. Uden at kæde det sammen med at hingsten netop have besteget hoppen i gården. Det havde krævet tre staldkarles samlede muskelstyrke, så den ikke, bims af liderlighed, kneppede luften til ingen verdens nytte, før den i fuld, fnysende galop ramte et elektrisk hegn. Jeg lå oven på landmandens datter. Det var min ret. Det har jeg endnu til gode at skrive i en roman.«

— Hvad er det mest usexede, du kan komme i tanker om?

»Kristian Thulesen Dahls underhørmere efter en lang kampagnedag. Eller at høre nogen spise havregrød alt for tidligt om morgenen af en keramiktallerken, så man vågner og tænker: Hvad er det, han graver efter? Er der orgasme på den anden side af grødvending? Prøv at finde en anden måde at spise havregrød på klokken lort om morgenen. Stille for eksempel.«

— Er det okay, at en stilladsarbejder pifter efter en dame på gaden?

»Stilladsarbejdere har jo udsigten, og de har brug for pauser. Hvem skulle ellers gøre det? Bibliotekarer skal være stille, og præster er underlagt tjenestemandslovens paragraf om dekorum, og af en eller anden grund har kunsten at pifte efter de trængende et rigtig dårligt rygte. Stilladsarbejdere burde have det indarbejdet i deres jobbeskrivelse, at de skal pifte efter alle. Mig, Inger Støjberg, de dumme og de grimme. Vi trænger. Også mænd. De trænger meget. Glædesspredning er sexet.«

— Hvilket stykke kultur har haft størst betydning for dit syn på sex?

»Terminator. Tanken om robotter, man selv kan indstille, er på én gang forførende og praktisk. Jeg kan også godt lide tanken om, at de – når de så har fuldført tjansen og straks bør trække sig tilbage – bare kan skydes og, vips-vaps, så bliver de til smeltet sølv – eller hvad det nu var – som kan fejes op på en fejebakke og deponeres uden for døren, hvor de i ro og mag kan regenerere alene.«

— Hvad er dit bedste knald?

»Gælder den der boblen inde i hjernen, der spontant opstår under Obamas taler? Jeg kan desværre ikke svare mere fyldestgørende på det. Jeg har fået at vide, at der gives talerestriktioner for gamle damer. Der er en hel masse, vi ikke må, herunder besvare et spørgsmål som dette. Og bruge ord som ’swag’.«

Serie

Dit bedste knald

Henover sommeren vil en række ublufærdige kulturpersonligheder fortæller om deres syn på seksuallivet. Både i kulturen og i privaten.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her