Læsetid: 3 min.

Tjek på udkants-København

Lader man Vanløse optræde som et eksotisk indslag i storbylivet, så giver resten næsten sig selv: Valby, Vesterbro, Amager, Enghave ...
Lader man Vanløse optræde som et eksotisk indslag i storbylivet, så giver resten næsten sig selv: Valby, Vesterbro, Amager, Enghave ...

Rasmus Fly Filbert

15. august 2015

Nu skal vi på en køregåtur, sagde Ernst, og jeg studsede over det. Det lød som et paradoks, men meningen var god nok. Efter at have dyrket badelivets glæder i en svømmehal en aften hver uge i 15 år skulle der ske noget helt andet, syntes han. Noget vildt og eksotisk. Vi skulle til Vanløse.

Ideen var, at vi hver uge skulle køre i hans lille, selvrådige Fiat til et sted i udkants-København og der begive os ud på en lang spadseretur for at tjekke kvarteret af. Vanløse blev valgt, fordi han havde boet på Jupitervej som ung mand, og jeg kom til at tænke på noget, jeg engang har læst om Anker Jørgensen. Da han ikke længere var politiker og pludselig havde god tid, kunne han finde på at køre med bus eller S-tog til en endestation, hvor han så gik en tur for at se, hvordan Danmark havde udviklet sig i hans regeringstid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Brix Christiansen

Hvem var Ingolf? Ingólfr Arnarson var den første mand der slog sig ned på Island. I kvarteret omkring Ingolfs Allé er der et lille antal vejnavne der viser tilbage til den oprindelige udvandring til Island i anden halvdel af 800-tallet.