Læsetid: 4 min.

Boghandleren fra Brønshøj skulle ikke have været dømt

»De mere principielle ting om frihed og tolerance i et demokrati kan man godt diskutere uden at bruge tegningerne som case, fordi de blokerer og fastlåser holdninger«
Flemming RoseFødt 1958.Udlandsredaktør på Jyllands Posten siden 2010 og inden da kulturredaktør og korrespondent i Moskva.Har netop udgivet bogen ’Hymne til friheden’ om ytringsfrihedsspørgsmålet efter angrebet på Charlie Hebdo.

Flemming Rose

Født 1958.

Udlandsredaktør på Jyllands Posten siden 2010 og inden da kulturredaktør og korrespondent i Moskva.

Har netop udgivet bogen ’Hymne til friheden’ om ytringsfrihedsspørgsmålet efter angrebet på Charlie Hebdo.

Niels Hougaard

26. september 2015

Hvad bliver mest overset i ytringsfrihedsdebatten nu?

»For mig er det helt centrale spørgsmål – især i lyset af flygtningekrisen – hvordan Europa håndterer at blive multietnisk, multikulturel og multireligiøs uden at kompromittere ytrings- og religionsfriheden.«

Hvordan bør vi så håndtere det?

»Det største problem er, at både politikere og samfundsdebattører har en masse forbehold over for ytringsfriheden, i takt med at vores samfund bliver mere multikulturelle. Mange mener, at den rigtige måde at håndtere mangfoldighed er ved mindre mangfoldighed, når det gælder ytringer. Så jo mere mangfoldigt samfundet bliver, desto flere begrænsninger på ytringerne skal vi have for at opretholde den sociale fred. Det er for mig den centrale vildfarelse. Hvis man hilser et multietnisk og multireligiøst samfund velkomment, så skal man også acceptere, at det selvfølgelig også vil indebære en større mangfoldighed af ytringer. Og når forskellige værdier, trosretninger, holdninger og levemåder mødes i det offentlige rum vil det også engang imellem føre til konfrontationer.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu