Læsetid: 3 min.

Fra Klampenborg til Avedøre

En bustur gennem byen fortæller levende om dens mennesker og alle deres forskelle
En bustur gennem byen fortæller levende om dens mennesker og alle deres forskelle

Pernille Sloth/iBureauet

19. september 2015

Et godt trick til at udforske en by, er at tage en bus fra endestation til endestation. Derfor tager jeg bus 1A fra Klampenborg station til Avedøre station. Omkring 20 kilometer adskiller de to københavnske stationer, der begge ligger ud til Øresund.

Den imposante bygning ved navn Klampenborggaard byder mig køligt velkommen ved Klampenborg station. Selvfølelsen fejler intet. Ejendomsmægleren her har ingen salgsopstillinger i vinduet, men med købere der har råd til at give et sted mellem 12 og 43 millioner for en villa, er der vel heller ingen grund til vulgær reklame.

Jeg er vist den yngste – 36 år – i bussen. Gentofte kommune er en af Danmarks rigeste, slankeste, hvideste, mest veluddannede og mest ældreramte kommune – en nyfødt her kan forvente at blive 82 år gammel, to år ældre end gennemsnitsdanskeren. Den bruneste person i bussen er chaufføren og han beholder denne enestående position indtil Hellerup, hvor en asiatisk udseende kvinde stiger på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu