Læsetid: 7 min.

’Jeg ved ikke, om jeg kan klare flere nederlag’

Jonas Laursen er en af de hjemløse unge, som ugens nye hjemløsetal viser, at der bliver flere og flere af. Han drømmer om at blive i stand til at klare sig selv en dag. Men når han drømmer, bliver han bange
Der bliver flere hjemløse af Jonas Laursens slags: de unge. Fordommen om, at hjemløse er gamle mænd, der sælger Hus Forbi og er fuldstændigt fortabte, passer ikke, siger han selv

Der bliver flere hjemløse af Jonas Laursens slags: de unge. Fordommen om, at hjemløse er gamle mænd, der sælger Hus Forbi og er fuldstændigt fortabte, passer ikke, siger han selv

Ulrik Hasemann

19. september 2015

Jonas Laursen lader skaftet på en fluesmækker køre rundt mellem sine fingre. Som en garvet pokerspiller, der leger med sine jetoner, bevæger han fingrene op og ned i monotone bevægelser og sender fluesmækkeren i rotation. Før gjorde han nøjagtig det samme med en kuglepen. Men i modsætning til solbrillebærende gamblere ved rundbordet til en pokerturnering, ryster Jonas Laursen så meget på hånden, at han med jævne mellemrum taber fluesmækkeren. Det skyldes nervøsitet.

Han fortæller, at han har arvet sin ængstelighed fra sin biologiske mor. Hun havde en svær angstlidelse, og selv om Jonas Laursen ikke har fået den samme diagnose, er han for nylig begyndt at få angstmedicin for at blive rolig i hovedet igen og få noget søvn. For to uger siden fik han sit livs første angstanfald, da han var ude for at købe en sodavand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Nielsen
  • Anker Nielsen
  • lars abildgaard
Pia Nielsen, Anker Nielsen og lars abildgaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

lars abildgaard

Til trods for at vi i Danmark har et fuldt udbygget velfærdssamfund, er der personer, som ikke får dækket så basalt et behov som det er, at have et sted, man kan kalde hjem. Disse er de hjemløse, som sjældent blot mangler en bolig, men oftest kæmper med komplekse problemstillinger, der i sig selv kræver en intensiv og langvarig indsats.