Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: ’Jeg er jo ikke til at holde ud’

Carsten Overskov var på én gang som et barn og en gammel mand, social analfabet, men intellektuelt og kreativt overstrømmende. Derfor var han både svær og helt særlig til det sidste
Carsten Overskov Født på Vesterbro den 12. august 1946. Student fra Haslev Gymnasium 1966, med uden videre uddannelse. Lavede tv og radio til DR’s B&U fra 1968, redaktør på børneradio 1985-87. Desuden forfatter til en række romaner, børne- og lærebøger. Fundet død den 28. maj 2015 og bisat 2. juli 2015.

Carsten Overskov Født på Vesterbro den 12. august 1946. Student fra Haslev Gymnasium 1966, med uden videre uddannelse. Lavede tv og radio til DR’s B&U fra 1968, redaktør på børneradio 1985-87. Desuden forfatter til en række romaner, børne- og lærebøger. Fundet død den 28. maj 2015 og bisat 2. juli 2015.

Jan Grarup

17. oktober 2015

Jeg er 70 år. Det har jeg været hele mit liv,« sagde Carsten Overskov til daværende programchef Mogens Vemmer, da han i slutningen af 60’erne dukkede op på DR’s B&U-afdeling med tasken fuld af ideer. I virkeligheden var han i starten af 20’erne og så lille og spinkel, at han, selv da han kom op i årene, kunne ligne et barn.

Carsten Overskov blev en del af en revolution, hvad angår måden, hvorpå man lavede tv og radio til børn og unge. Han tog sine unge lyttere og seere alvorligt – de skulle have indsigt i noget, ikke bare underholdes. Alligevel var Carsten Overskov anderledes. Begavet med et sært mentalt univers, der blandt andet fik ham til at skrive en bog om Hanne Hårfager, hvis hår pludselig begynder at vokse vildt og voldsomt til de voksnes store forbavselse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Martin Åberg
  • Brian Jensen
  • Malan Helge
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Steffen Gliese
Martin Åberg, Brian Jensen, Malan Helge, Maj-Britt Kent Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer