Læsetid: 7 min.

Et vigtigt dansk bryllup

USA’s ambassadør, Rufus Gifford, bliver i dag, lørdag, gift med sin partner, Stephen DeVincent, på Københavns Rådhus. Men hvorfor egentlig det?
At blive gift netop i København betyder ’alt’ for Rufus Gifford, ’både personligt og politisk,’ forklarer han.

Martin Bubandt

10. oktober 2015

»Det kan godt være, du får et helt andet svar, hvis du spørger en yngre homoseksuel, men jeg voksede op i 80’erne med alt det selvhad, der var dengang, og jeg er del af en generation, der ikke troede, at vi nogensinde skulle komme til at opleve lighed,« forklarer Rufus Gifford, USA’s ambassadør i Danmark. »Så for mig betyder det faktisk meget at blive anerkendt af de folk, der betyder noget. Det betyder noget, når din præsident siger til dig, at dit parforhold er lige så værdifuldt som hans eget.«

Det tager næsten en halv time at komme igennem sikkerhedsforanstaltningerne, da jeg skal interviewe Rufus Gifford på ambassaden i anledning af hans forestående bryllup.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørgen Greve
  • Steffen Gliese
Jørgen Greve og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

USA er et land der er plaget af dyb paranoia over alt og alle. Og som frygter alt og alle. Og det ser man ganske tydeligt her. Både i Lodahls besvær med at komme ind på ambassaden og med den, for mig at se, paranoide overvågning af interviewet med Rufus Gifford på USAs ambassade her i DK. Og så er jeg sådan set ligeglad med om Rufus Gifford bliver gift på Københavns Rådhus eller ej.

Freddy Andersen

Ja for mig ligner det mest noget som hører hjemme i Se & Hør, men Information er måske begyndt at gå dem i bedene.

Er det fordi han er USA's ambassadør her i Pærekøbing, at der ofres så meget spalteplads på Gifford? Ville I skrive lige så meget om den private familiefest, hvis det var en ambassadør fra fx Bolivia eller Lesotho?

Jeg er gammel nok til at kunne huske dengang Inf. brugte spaltepladsen til at grave i den til enhver tid regerende USA-ambassadørs fortid og gøren og laden, og hvorfor lige netop han/hun var blevet ambassadør, samt hvor meget han/hun havde ydet i valgkampbidrag til enten Demokraterne eller Republikanerne, for at få en ambassadørpost.

Når Inf i stedet vælger at skrive om en privat familiefest, lægges der vel hermed op til, at siden Obama kom til magten, så er der ingen grund til at grave i den slags længere. Eller hvad?