Læsetid: 8 min.

Et ben i hver lejr

Rapper og skuespiller Zaki Youssef har været outsider det meste af sit liv. Som teenager skilte han sig ud fra vennerne, som var mere til hiphop end scenekunst, men på teaterscenen bliver han ofte opfattet som et eksotisk indslag. Nu bruger han sit dobbeltblik i den delvist selvbiografiske forestilling ’Jeg hører stemmer’, der handler om danskhed, ytringsfrihed og os og dem
Rapper og skuespiller Zaki Youssef har været outsider det meste af sit liv. Som teenager skilte han sig ud fra vennerne, som var mere til hiphop end scenekunst, men på teaterscenen bliver han ofte opfattet som et eksotisk indslag. Nu bruger han sit dobbeltblik i den delvist selvbiografiske forestilling ’Jeg hører stemmer’, der handler om danskhed, ytringsfrihed og os og dem

Ulrik Hasemann

21. november 2015

Hvor kommer du fra? Rapper og skuespiller Zaki Youssef er blevet stillet spørgsmålet mange gange, siden han fik det første gang hos skolepsykologen i første klasse. Men svaret er ligeså mangefacetteret som hans karriere, og spørgsmålet er ikke blevet lettere at svare på med årene.

»Jeg er jo dansk og født her. Fra Birkholm i Herlev, der er en såkaldt ghetto. Min mor er dansk. Men jeg er også halvt egypter. Og så er jeg muslim, men ikke på den måde, som Omar el-Hussein var. De fleste mennesker er jo komplekse og består af mange nuancer. Men jeg synes ikke altid, der er plads til dem – hverken i debatten eller ude i virkeligheden. Jeg har altid følt, at der ikke var plads til hele mig. Som teenager skilte jeg mig ud fra de andre drenge, fordi jeg spillede teater og lavede nycirkus, og på teaterscenen bliver jeg ind i mellem opfattet som et eksotisk indslag på grund af min baggrund. Man bliver hele tiden kategoriseret. Også selv om man egentlig er lidt i tvivl om, hvem man er. Jeg er det i mindre grad nu, men jeg var det meget som teenager.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu