Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Jonas Langvad

Euromans Jonas Langvad var begejstret for ’Jeg er Zlatan’. Indtil han opdagede, hvor meget der var opdigtet
Moderne Tider
21. november 2015

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Submarino af Jonas T. Bengtsson. Det er grov realisme om to brødres brydetag med en ond social arv. Det er ikke ligefrem en lystvandring i Kongens Have. Man mærker, at historien er baseret på forfatterens dybe kendskab til Københavns underside og en grundig journalistisk research. Bengtsson fortæller historien uden at sætte sig gumpetungt på sproget.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Som udvekslingsstuderende på University of Tennessee i Knoxville i 2002 blev jeg introduceret til bogen The Art of Fact med historier af alle de store amerikanske journalister. Fra Lillian Ross’ sylespidse portræt af Hemingway til Gay Taleses historie om baseball-legenden Joe DiMaggio, indfanget på et tidspunkt hvor han var pensioneret, irritabel og skilt fra Marilyn Monroe. Bogen åbnede mine øjne for portrætjournalistikken.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg er Zlatan var den bedste fodboldbog, jeg havde læst. Indtil forfatteren David Lagercrantz afslørede, at han havde opdigtet store dele af Zlatans replikker.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er langsom og let at distrahere i fly, S-tog og ventesale. Mit blik vandrer fra papiret og over på de mennesker, der sidder ved siden af mig. Jeg overhører halve og hele samtaler og samler på replikker fra medrejsende, der kommer til at sige for meget eller for lidt eller leverer et særligt opfindsomt udtryk. Ulempen er, at jeg ikke får afsluttet de bøger, jeg begynder på. Jeg er en elendig bogafslutter. Var jeg fodboldangriber, ville jeg være blevet sat af holdet for længst.«

Hvornår læser du?

»Når der er ro i lejren, og min genbo har slukket for anlægget med Celine Dions greatest.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her