Læsetid: 3 min.

Menneskets bedste ven

Intenst gensyn med biblioteket, en af de stille oaser i bylivet, hvor teknologi, selvbetjening og bestsellerisme har gjort sit indtog. Jeg lånte 30-40 bøger
Intenst gensyn med biblioteket, en af de stille oaser i bylivet, hvor teknologi, selvbetjening og bestsellerisme har gjort sit indtog. Jeg lånte 30-40 bøger

Pernille Sloth/iBureauet

28. november 2015

Det var 25 år siden, jeg sidst havde lånt bøger på et bibliotek, da jeg besluttede, at nu skulle det være. Altså begav jeg mig hen til det nærmeste, Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade, lige over for jødernes synagoge. Man skal blot medbringe sit sygesikringsbevis og lade sig registrere, hvorefter der er gratis adgang til hylderne. Som kulturjournalist i en menneskealder har jeg stort set kun læst nye udgivelser, jeg skulle skrive om, eller hvis forfattere jeg skulle interviewe. Så langt fra altid forfatternes bedste bøger. I min fritid gad jeg ikke læse bøger, fordi jeg hellere ville se serier, fodboldkampe og Deadline i tv, men også fordi jeg oprigtigt mener, at man risikerer at blive dum i hovedet af at være kulturnørd på fuld tid. Man udvikler sig skævt.
Tidligere havde jeg et tæt forhold til biblioteket, begyndende med min barndoms første, som blot var nogle bogreoler langs væggen i et klasselokale på vores skole. Senere byggede kommunerne flotte bogtempler, hvor der også var læsesal med aviser og tidsskrifter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Kurt Nielsen
Ejvind Larsen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu