Brevkassen: Min overbo er rasende

Moderne Tider
12. december 2015

Underboen

Kære brevkasse. Jeg fik for et par måneder siden en ny overbo. Jeg har ikke hilst på ham endnu. Min kæreste og jeg arbejder ind i mellem hjemmefra og hver eneste gang oplever vi, at vores overbo råber og skriger. I går havde han fem raserianfald på syv timer. Det lyder som om, at han vælter møbler og kaster sig ned på gulvet, mens han råber ’fuck noget lort’.

Min teori er, at han spiller poker, men det kan måske lige så godt være World of Warcraft. Jeg har lyst til at gå op og spørge, hvad han laver, men tænker, at det er lidt voldsomt sådan at komme brasende og spørge til folks vrede og elendighed. Jeg kunne selvfølgelig også bare bede ham om at holde op og sige, at det larmer, men på en måde nyder jeg at gå og lytte til hans små udbrud. Hvad ville brevkassen gøre, hvis det var jeres overbo?

Svar I:

Det kan lyde, som om han har en kone eller en kæreste, men hvis ikke, så er din teori om, at han er små-ludoman eller hverdags-gambler, særdeles plausibel. Vent imidlertid lidt! Det er altid klogt at udvise en vis tolerance over for folk, man bor i opgang med, da selv den mindste kritik kan føre til gengældelsesaktioner og evigt fjendskab.

Men hvis Brevkassen havde ben at gå på, ville den bevæge sig op til overboens dør, præsentere sig, spørge, om den kan hjælpe med noget, og derfra tage temperaturen på hans tilstand. Virker han galsindet, eller er han til at snakke med? Der er ikke noget galt i at bede ham larme mindre, hvis det er det, du vil, og du vil løbe den nævnte risiko. Retten er på din side.

Men du er tvetydig, og hvis du virkelig hygger dig med at høre på hans små udbrud, så skal du da ikke stoppe dem. I tilfælde af poker holder det nok op af sig selv, hvis han bliver ved med at tabe.

— Kristen Bjørnkjær

Svar II:

En del af det at bo i lejlighed er jo, at man ligesom hører soundtracket til fremmede menneskers privatliv, mens man danner en masse billeder oppe i hovedet. For det meste finder man aldrig ud af, om billedsiden svarer til lydsiden. Eksempelvis hører jeg tit i timevis nogle meget karikerede sexlyde inde fra min nabo. Det er pænt belastende, men for at holde det ud har jeg opfundet en lille gætteleg med mig selv om, hvornår det mon er porno, og hvornår det er ægte.

Men tilbage til Hulk, som åbenbart er flyttet ind oven over dig: En af mine bekendte postede for nylig en video på Facebook, hvor han tavst kigger ind i sit webcam, mens man kan høre hans naboer skændes højt og passioneret. Det var fantastisk morsomt. Det kunne du måske også gøre. På den måde får andre chancen for at komme med bud på, hvad det mon er for noget lort, din overbo vil fucke.

— Anna Ullman

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her