Læsetid: 4 min.

Dansk film er pæn og nydelig med pil opad

»De fleste vil gerne prale af, hvad de har gjort. Jeg vil gerne påpege en ting, jeg ikke har gjort. Jeg sagde nej tak til at være med i kulturkanon-udvalget. Jeg kunne ikke lide den politiske, nationalistiske undertone«
»De fleste vil gerne prale af, hvad de har gjort. Jeg vil gerne påpege en ting, jeg ikke har gjort. Jeg sagde nej tak til at være med i kulturkanon-udvalget. Jeg kunne ikke lide den politiske, nationalistiske undertone«

Nikolaj Svennevig

12. december 2015

Af Sanne Maja Funch

Du blev landets første magister i filmvidenskab. Hvorfor valgte du filmen?

»Jeg kommer fra en højkulturel sfære. I mit barndomshjem beskæftigede man sig med klassisk musik, verdenslitteratur og stor malerkunst. Det var den klassisk kulturdannelse, jeg førte med mig, da jeg begyndte at læse litteratur på universitetet. Men så dukkede et nyt bifag op i film. Film var en kunstart med bare 75 år bag sig. Du kan jo fylde et bibliotek alene med den litteratur, der er skrevet om den italienske middelalderforfatter Dante. Men filmhistorien var til at overskue. Jeg kastede mig over det nye medie i en blanding af magelighed og nysgerrighed.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu