Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Huxi Bach

Bøger er som sirener for journalist og standupper Huxi Bach: De lokker dig ind til sig og holder dig fast
Moderne Tider
12. december 2015

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Av. Jeg kan ikke vælge en enkelt. Det må blive en treenighed. Peter Seebergs novellesamling Rejsen Til Ribe bør alle læse. Rørende og sjov. Den første novelle, »Den Anatomiske Tegning«, er nok noget af det bedste, jeg nogensinde har læst. Og kun knap halvanden side lang. At man kan komme ind i et menneske og bevæge læseren på så kort tid er genialt.«

»Jens Blendstrups Gud taler ud skal også med. Den er i samme kategori: rørende og sjov i perfekt balance. Jeg har foræret den til så mange i min omgangskreds, at jeg faktisk ikke forstår, hvorfor jeg ikke har fået et kort fra forlaget endnu.«

»Og så David Lee Roths selvbiografi Crazy From The Heat. En fantastisk bog om 80’er- rockens fødsel fortalt af manden, der om nogen var midt i det. Der er damer og drugs og dværge overalt.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Der står ikke en bog i min reol, som er en ledestjerne. Bøger er for mig mere oaser, tror jeg. Eller måske nærmere sirener. En gang imellem dukker der en bog op, trækker én ned, lokker dig ind på dens kyst, og holder dig dér til du har ædt det hele.«

»Den første bog, der gjorde det, var Sue Townsends Adrian Mole-bøger. Da har jeg været 10-12 år. Jakob Ejersbos Afrika-trilogi gjorde det samme. Kurt Vonneguts helt fantastiske lille bog God Bless You Dr. Kevorkian gjorde det samme. Og mange flere. Alle sammen små spark på vejen, som har betydet noget.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

Chuck Norris’ selvbiografi Against All Odds. Uden tvivl! Det mest bizarre selvforherligende, dobbeltmoralske, vammelt frelste stykke litteratur, jeg endnu er stødt på. Så dårligt, at det ikke engang er sjovt. Jeg kan ikke rigtig huske, hvad der fik mig til at læse den. Men jeg har fortrudt.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg læser fra venstre mod højre. Altid.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser om aftenen i min seng. Og især når jeg er på landevejen. Der er ikke noget som en god bog til at få tankerne væk fra, at man er på et Scandic Hotel uden minibar.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her