Læsetid: 3 min.

Et liv er forbi: Det er ikke naturen, der er til for os

Birgit Bjørnvig havde efter eget udsagn et stærkt yngelplejeinstinkt, men det rettede sig ikke kun mod hendes egne. Som politiker kæmpede hun for alle dem, der ikke havde en stemme
Birgit Bjørnvig havde efter eget udsagn et stærkt yngelplejeinstinkt, men det rettede sig ikke kun mod hendes egne. Som politiker kæmpede hun for alle dem, der ikke havde en stemme

Holger Damgaard

12. december 2015

Hun var egentlig landmandskone og lærer og født med efternavnet Hornum. Hun var vokset op i en arbejderfamilie på Vesterbro, men blev efter krigen sendt på bondegårdsophold på Møn. Her havde hun sit første møde med de store vidder og naturen, men også med kærligheden. Hun forelskede sig i landmandssønnen Lars, giftede sig som 20-årig og fik sine første tre børn. Men i midten af 60’erne blev hun sekretær for forfatteren Karl Bjarnhof, som igen var sekretær for Det Danske Akademi, og det var her til et af møderne på Rungstedlund, da naturdigteren Thorkild Bjørnvig en dag syngende spankulerede ned ad trappen, at det gik op for hende, at han simpelthen ikke var til at stå for. Siden ville han i en dedikation skrive en smigrende henvisning til sekretærens sekretøse og endnu senere sætte en stige mod hendes værelsesvindue på førstesalen i Karen Blixens hjem for at kunne kravle ubemærket ind på natligt visit. Og sådan blev det, at hendes livskurs slog om, og hun blev gift på ny i 1970 som Birgit Bjørnvig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu