Læsetid: 1 min.

Test dig selv: Er du Burundi eller USA?

Er du USA eller Burundi? Tag testen.

Er du USA eller Burundi? Tag Moderne Tiders klimanationaltest.

Mia Mottelson

5. december 2015

Som Obama sagde op til COP21 i Paris: »Vi er den første generation, der kan mærke klimaforandringerne. Og vi er den sidste generation, der kan gøre noget ved dem.«

Verdenslederne taler om, hvad vi kan gøre for klimaet, men hvem af dem taler egentlig på vegne af dig?

Hvor placerer din personlige CO2-adfærd dig på verdenskortet? Tag Moderne Tiders klimanationalitetstest

 

 

 

 

Quiz

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så man vælger kun at være vegetar af økonomiske grunde, hold nu op det er ligegodt det tåbeligste jeg længe har hørt, omend det nok skal tages lidt for sjovt.

Niels Duus Nielsen

Jeg er også Sverige. Bortset fra at jeg ikke har råd til at tage på ferie.

Det er lidt øv, jeg ville meget hellere have været Burundi, for der har jeg aldrig været, og måske kunne jeg få lov at tage kontanthjælpen med?

Nå ikke - øv igen, jeg er sikker på at jeg kunne leve et luksusliv i Burundi på en kontanthjælp - i modsætning til her.

I stedet for igen og igen at lave ironi på formatet med ekstra fjollede spørgsmål der udstiller metodens grundlæggende problematik og uanvendelighed. Kunne man så ikke enten beslutte helt at holde sig fra den slags eller i det mindste, bare en enkelt gang, prøve at lave en relevant undersøgelse med ordentlige gennemtænkte spørgsmål ?

Niels Duus Nielsen

Gorm Lerche, det er folkeoplysning - Information demonstrerer, hvor tåbeligt et grundlag meningsmålingsinstitutterne når frem til deres resultater på.

Bodil Waldstrøm, Tommy Gundestrup Schou, erik mørk thomsen, Jens Thaarup Nyberg, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Niels,
Er det ikke også det jeg siger ? ;) Dog tilføjet den beskedne beklagelse at Information ofte vælger ironien som middel for kritikken i stedet for grundig forberedelse eller uddybende journalistik.

Kirsten Svejgaard

Jeg blev Sverige - lidt tilnærmet - jeg bruger kun cyklen om sommeren, resten af året er det udelukkende bus og tog. ;o) .

I øvrigt synes jeg godt, der må være lidt sjov af og til - selv i Information. Bare det ikke sker for ofte.

Benta Victoria Gunnlögsson og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Jeg er Sverige, vidstnok. Men jeg vil ikke til Sverige! Men vælger at tolke resultatet positivt.
Itsi-Bitsi, ta' med mig til Nepal.
Jeg er på rekreation, og jeg vil ikke bytte for en million.
Det er så skønt at være på landet, det er så dejligt at være ved vandet.

Også Sverige, men blandt andet fordi jeg var nødt til at vælge cykel som primært transportmiddel med det offentlige som ekstra - jeg bruger kollektiv trafik hver dag, og jeg går i stedet for at cykle.
Jeg bruger også bus og tog til ferierejser, primært.

Bodil Waldstrøm

Mit liv er sådan, at jeg slet ikke passer ind i de spørgsmål. Flere af dem er umulige for mig at svare på, fordi det er forudsat, at man lever inden for visse normer ("normalt"). Så jeg er hverken Burundi eller USA. Jeg er verdensborger - og normal på min egen måde.

Jens Thaarup Nyberg

"Du er Polen, et af de europæiske lande, som stadig har en del at arbejde med i forhold til CO2-udledning, blandt andet fordi du udvinder og bruger brunkul. Du er ved udmærket godt, at vi bør gøre noget for klimaet, men du gør mest, hvis du kan se et solidt resultat på bundlinjen. Du er først og fremmest optaget af at holde fast i den vækst og de goder, du endelig har fået en del af efter de mange år i østblokken. Derfor foretrækker du også, at den tredje verden får styr på sin befolkningstilvækst og finder alternative veje, i stedet for at det er dig, der skal bremse op for resten af verdens skyld."

Øhhh - nej !

Det her er desværre kun for sjov. Valgmulighederne er tåbelige. Ærgerligt, for emnet er ellers alvorligt nok, til at det fortjener mere seriøsitet.

Hvad nu hvis man stadig har en "trykknap-telefon" - altså en rigtig mobiltelefon? Min er godt nok kun 5 år gammel - men alligevel...