Læsetid: 14 min.

Arven efter enken

Stadig flere arvesager ender i retten. Men få får så dramatisk et forløb som den om landsretssagførerenke Anne Lunns formue, der to et halvt år efter hendes død fortsat er genstand for indtil flere retssager. Vidste den over 90-årige kvinde, hvad hun gjorde, da hun favoriserede sit barnebarn økonomisk, eller blev hun i en tilstand af svær demens misbrugt af blandt andre advokaten Christian Harlang?
Ud over en lejlighed med udsigt over Svanemølle Bugt ejede ægteparret Lunn en del jord i Tibirke Bakker omkring deres sommerhus. På billedet en skovvandring med Anne Lunn og sønnen Villars Lunn i forgrunden. Privatfoto

Ud over en lejlighed med udsigt over Svanemølle Bugt ejede ægteparret Lunn en del jord i Tibirke Bakker omkring deres sommerhus. På billedet en skovvandring med Anne Lunn og sønnen Villars Lunn i forgrunden. Privatfoto

23. januar 2016

Det er en helt almindelig onsdag i juni 2012. Psykiater Volker Riedlin parkerer sin cykel uden for plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem i Valby, hvor han skal mødes med den 91-årige enke Anne Lunn.

De to har aldrig mødt hinanden før. Men noget tid forinden er han blevet ringet op af advokaten Christian Harlang, der præsenterer sig som Anne Lunns advokat og beder Volker Riedlin om at lave en såkaldt ’second opinion’ – en anden lægelig vurdering – af, om hun er dement. Volker Riedlin er ikke ældrepsykiater.

Så i første omgang afviser han opgaven. Han foreslår, at Christian Harlang i stedet tager kontakt til ældrepsykiatrien.

Men advokaten insisterer. Ifølge Volker Riedlin siger han, at det tager alt for lang tid. Sagen haster. Riedlin får indtryk af, at familien har interesse i at erklære hende dement.

Og for at gøre hende en tjeneste tager han ud på plejehjemmet. Her taler han med den ældre dame i en time. Til stede er hendes barnebarn, René Cambo Lunn. Efter samtalen er psykiateren i tvivl:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
  • Allan Bartroff
  • Torben R. Jensen
  • Oluf Husted
  • Maj-Britt Kent Hansen
Flemming Berger, Allan Bartroff, Torben R. Jensen, Oluf Husted og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Hvorfor dyrker Information sådanne historier, som hører hjemme i Se- og Hør og Billedbladet? Er det særlig weekendafslapning for de progressive Informationslæsere at kaste sig over sladder om de rige og kendte? Hvad mener de tre anbefalere herom?

Torben Jørgensen

Jeg er enig med Michael Kongstad Nielsen. Jeg kan godt se, at der - som det nævnes i indledningen - kan være interessante problemer med ældre, demens og hvornår og hvordan man skal tage vare på deres økonomi og eftermæle. Men det er jo ikke det artiklen handler om.
Jeg kan se historien som et godt eksempel på Harlangs griskhed og uetiske opførsel - og gå gerne vidt for at få skovlen under den slags - men hvorfor så de mange detaljer fra en velhavende families privatliv? Barnebarnets opførsel og forretning?
Det kan vist kun være nyfigenhed - men godt nok på et tilsyneladende højere niveau end Se og Hør.
Er det Information?

Hans Aagaard, Carsten Wienholtz, Hans Larsen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben R. Jensen

Hvis nogen er i tvivl om, hvorfor artiklen (og Christian Harlang) er relevant stof for Information, så klik på linket under relaterede artikler: "Farlig eller uduelig" af samme journalist.
Harlang har ført (og tabt) en række væsentlige sager af betydning for venstrefløjen og som administrator og livsvarig bestyrelsesmedlem et ansvar for tabet af formuen i Plum-fonden.
Jeg synes i øvrigt heller ikke, at det er ligegyldigt, når ældre efterlades i retsløshed og bliver ribbet af grådige efterkommere og advokater.

Flemming Berger, Maj-Britt Kent Hansen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Michael K.N., ikke at jeg hverken kan eller skal svare for andre, men hvis artiklen havde fokuseret mere, end tilfældet er, på risikoen for at blive erklæret dement uden at være det eller det stik modsatte, (og med al respekt havde været mere inspirerende og sprogligt elegant skrevet!), kædet sammen med de juridiske aspekter i den aktuelle sag, kunne den sagtens have fået en anbefaling af mig. Og selv om størrelsen af ovennævnte arv, er ud over hvad flertallet nok kommer i nærheden af (godt det samme ;)), kan arvesager, og diverse 'fiflen' med samme, på et eller andet plan vel godt siges at have almen interesse?

Maj-Britt Kent Hansen

Michael K.N. - nu kan en anbefaling til en artikel gå på, at det, den behandler - arvespørgsmål, værgemål og demens - kan være/blive relevant for andre at kende til. Og jeg har svært ved at forestille mig, at Se og Hør m.fl. ville have redegjort for sagen med samme grundighed.

I går aftes havde artiklen i øvrigt endnu krav om abonnement for at blive læst til ende - som jeg husker det.

Michael Kongstad Nielsen

Maj-Britt,
jeg har i øjeblikket en tilbudsordning, hvor man får den fulde fredags- og weekendavis i papir bragt til døren. Det er fint nok, men jeg tillader mig at sige, at man godt kan danne sig en mening om artikler i den forkortede ikke-abonnents udgave, nok til en kort kommentar. Jeg orkede overhovedet ikke at læse den lange i dette tilfælde, men kunne ikke dy mig for at pege på dens kulørte karakter. Hver sin smag selvfølgelig.