Læsetid: 19 min.

Sjovt, sjovt, ikke sjovt, sjovt

Komiker, prisvinder og storyteller Sofie Hagen har gjort det, der kun er muligt for få: I en alder af 27 er hun slået igennem på den britiske standup-scene med et brag ved at være akavet, upassende ærlig om selvskade, sex og kærlighed og nådesløs over for det Danmark, hvor alle helst skal ligne hinanden
Sofie Hagen er tyk og taler om det. I sit prisvindende comedyshow ’Bubblewrap’ fortæller hun bl.a. om, hvordan hun nægter at anerkende mediernes skønhedsideal

Sofie Hagen er tyk og taler om det. I sit prisvindende comedyshow ’Bubblewrap’ fortæller hun bl.a. om, hvordan hun nægter at anerkende mediernes skønhedsideal

Jakob Dall

2. januar 2016

Der er de kendte ansigter i dansk comedy, og så er der Sofie Hagen. Den danske komiker er 20 år yngre end comedykongen Casper Christensen, og hun har fået succes i udlandet med en sådan fart, at Danmark slet ikke nåede at opdage hende, før hun var videre.

I dag bor hun i London, hvor hun er aktuel på Soho Theatre med sit anmelderroste og prisvindende show, og hun er af Time Out Magazine udpeget til at være »one to watch«. Sofie Hagen er tyk, og hun taler om det. Hun fortæller åbent, at hun engang skar i sin krop, og at hun i dag elsker den, som den er. Hun udfordrer mediernes skønhedsideal, som også den jævnaldrende Lena Dunham gør det i USA. Ser hun under sit show en fyr på første række, der engang har knust hendes hjerte, rækker hun ham mikrofonen og spørger: »Hvorfor kunne du ikke elske mig?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
  • Finn Årup Nielsen
Flemming Berger og Finn Årup Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Den sætning forstår jeg heller – og stadigvæk – ikke: To pokaler, hvoraf den ene viser, at hun har været nomineret. Hvilket man altså åbenbart også bliver belønnet for med en pokal. Men hvad så med den anden pokal, der angiveligt står på kommoden? Er det den, der står i … London?

Indrømmet, og med al respekt for artiklens forfatter, ret meget længere kom jeg ikke i min læsning, før jeg mistede interessen. Men af nysgerrighed opsøgte jeg videoer med Sofie Hagen og valgte at se den første, der dukkede op. Arj! Ikke alene er hun morsom, hun er også sød, elskelig. Selvironisk og med en formidabel fin timing, noget der er ret så væsentligt i komedie af enhver art.

Og i modsætning til de fleste af de danske drengerøve, der ellers gør sig her, der og alle vegne i danske medier under benævnelsen stand-upper, er hun ikke ondskabsfuld! Hvor befriende!

Tina Sommer, Poul Genefke-Thye, Christel Gruner-Olesen og Majbritt Nielsen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Inden jeg bliver beskyldt for at være nedladende over for Sofie Hagen, og for at det kun er på grund af hendes overvægt, at jeg beskriver hende som 'sød': Nope! Men ud fra det ene korte klip, kan jeg rent faktisk li' hende. Det samme kan jeg desværre ikke sige om ret mange andre standuppere.

Men førstehånds-indtrykket kan jo ændre sig, når/hvis jeg ser mere til hende. Pt tvivler jeg dog.

Steffen Gliese

Hold kæft hvor er det gået tilbage for det progressive og frisindede Danmark! Jeg forstår simpelthen ikke, hvem og hvad der har fået denne lavloftede konformisme trukket ned over hovedet på især de yngre generationer. Hvorfor al denne optagethed af, hvad andre gør? Jeg kan slet ikke kende os igen, når jeg læser, at feminisme i Danmark nu er et skældsord, nærmest.

Jeg ville nødig undvære de "politisk ukorrekte" ligesom de politisk korrekte også er fine. Problemet er netop når man skal være på en særlig måde på en scene.