Læsetid: 2 min.

Tæsk

At de andre partier dukker sig, og Venstre står tilbage som den forslåede part, ændrer ikke ved, at partiet har fortjent hvert eneste af de mange slag. Lad os håbe, at de husker dem, når hævelserne har lagt sig
At de andre partier dukker sig, og Venstre står tilbage som den forslåede part, ændrer ikke ved, at partiet har fortjent hvert eneste af de mange slag. Lad os håbe, at de husker dem, når hævelserne har lagt sig

Olivier Hoslet

30. januar 2016

Hvis denne uge havde været en boksekamp, så havde regeringen kun lige modtaget de første slag i første runde, da dette billede blev taget mandag, hvor Inger Støjberg og Kristian Jensen stod ’skoleret’, som vi medier kalder det, i EU. Her blev de kritiseret hårdt for asylstramningerne i L87 – blandt andre af den tidligere belgiske udenrigsminister Louis Michel, som dermed satte gang i det, der blev en mindre lavine af angreb fra udlandet.

Tirsdag delte FN’s tidligere generalsekretær Kofi Annan sin foragt på Facebook, og hans statusopdatering blev delt 42.000 gange. De britiske aviser The Guardian og The Independent udkom onsdag med to karikaturtegninger, hvor især portrættet af Lars Løkke Rasmussen som nazist vakte postyr. Tegneren Steve Bell havde tilmed tegnet såvel Carlsberg som Lego og Danish Crown ind i affæren, hvilket de tre firmaer formentlig er pissetrætte af, selv om de naturligvis ikke har en officiel holdning.

Mod kogepunktet

Man kan dræbe frøer ved at putte dem i koldt vand og langsomt varme det op, som den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen skrev i en Facebookopdatering. De mærker ikke temperaturstigningen. Nu var vi imidlertid nået til et niveau, hvor han selv sprang op af gryden og meldte sig ud af Venstre.

Bonnichsens metafor er fremragende. Folketinget har – i et selvforstærkende parløb med en stor del af befolkningen – langsomt varmet gryden op i løbet af mange år med stramning efter stramning på udlændingeområdet. Nu er vi tæt på kogepunktet, og det gik forhåbentlig op for Venstre i denne uge. Når Danmarks internationale ry i den grad bliver svækket, vil partiet – som traditionelt har stor respekt for penge – forhåbentlig vågne op.

Det samme kunne man ønske sig af Socialdemokraterne og De Konservative. Sammen med DI krævede de i torsdagens Berlingske, at Løkke retter op på det blakkede danske ry. Men, hey! I har sgu da stemt for det forslag, som ordentlige folk i udlandet raser over. Så stå dog på mål for det i stedet for at holde Venstre ud i strakt arm. Lige så ynkelig er Dansk Folkepartis rolle, og hele processen om L87 har vist, hvor fesent det er, at partiet ikke er i regering. At de andre partier dukker sig, og Venstre står tilbage som den forslåede part, ændrer ikke ved, at partiet har fortjent hvert eneste af de mange slag. Lad os håbe, at de husker dem, når hævelserne har lagt sig.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • christian clausen
 • Tove Lodal
 • Flemming Berger
 • Christian Mondrup
 • Christian Curdt-Christiansen
 • Per Meinertsen
 • Anne Eriksen
 • Ole Frank
 • Mikael Nielsen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Ejvind Larsen
 • lars abildgaard
 • Bjarne Andersen
 • Jan Pedersen
 • Calle Hansen
 • Niels Duus Nielsen
 • Hans Larsen
christian clausen, Tove Lodal, Flemming Berger, Christian Mondrup, Christian Curdt-Christiansen, Per Meinertsen, Anne Eriksen, Ole Frank, Mikael Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Ejvind Larsen, lars abildgaard, Bjarne Andersen, Jan Pedersen, Calle Hansen, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Oersted

Fortærskede gamle nyheder, som ingen udenfor Danmarks grænser gider beskæftige sig med mere. Næh, de store historier internationalt er, at Sverige vil hjemsende 80.000 asylansøgere og Østrig 50.000.

Per Torbensen, Kent Thomsen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
René Pedersen

Respekt for en regering der ikke ligger sig fladt ned når skældsordene vælter ned over dem, de skal selvfølgelig stå inde for L87 - vil vi have et godt samfund eller vi have et godt image? Forstil jer Helle og de Radikale i samme situation - hændervridende og bekymrede uden en flig af handling - tale om svenske tilstande!

Christian Sørensen, Kent Thomsen, erik mørk thomsen og Mona Blenstrup anbefalede denne kommentar
Mikael Nielsen

René Pedersen .vrøvl

peter juhl petersen, Parvaneh Ghorbani, Flemming Berger, Ole Frank, Mads Berg og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Mona Blenstrup

Der var ikke nær så stor forargelse, da den tidligere regering gjorde sit til at familier der var ramt af langvarig arbejdsløshed måtte sælge elelr forsøge at sælge deres bolig, bil elelr andet fordi de ikek kunne få økonomisk hjælp. Kender nogle stykker, der måtte lade sig skille, for at få hjælp. Deres opsparing i huset gik til grunde og deres liv blev så meget anderledes end de havde kunne forberede sig på. som den store radikale leder sagde: "sådan er det bare". Så smuttede hun selv til fedt job i EU.

Per Torbensen, Kent Thomsen, Karsten Aaen, Helene Kristensen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Mikael Nielsen

hvis jeg gentagne gange skulle gentage min kritik af den nuværende ledelse af landet, ville jeg som gammel historie og filosofi studerende kun gøre mig skyldig i den kære nuværende videnskabsministers brøde, nemlig selvplagiatering. Led på andre tråde for argumentering. For tærskning af langhalm ligger ikke til en gammel akademiker.

Torben R. Jensen

De fleste vil nok, ligesom jeg, placere ansvaret for den dårlige omtale ved Venstre. Partiet fortjener nogle bank, men det kunne nok siges med et lidt pænere sprogbrug end det sker i artiklen.

Vi bør i øvrigt være opmærksomme på, at kritikken fra udlandet ikke skyldes en enkelt sag, men at regeringens politik stikker ud på en flere områder. Hverken Venstre eller "den lille svindler" har nogen kredit at trække på i forhold til det internationale samfund. Tværtimod er der lig i lasten via parløbet med Bush-regeringen i nullerne, Muhammed-tegninger og cop-15 fadæsen. Det bliver så ikke bedre af en statsminister, der under cop-21 annoncerer nedskæring i klimaindsatsen og reducerede miljøkrav, en officiel politik, der går ud på at gå til grænsen (eller over) EU regler og konventioner ud fra Danmarks aktuelle behov, skadefro udtalelser over for vores vigtigste samhandelspartnere, en integrationsminister, der udstråler had mod alle fremmede, og en udenrigsminister, som baserer sig på en superliberal spindokter - en fantast, der alle dage har været tabt for faktuel viden.

Der er sikkert nogle småting som ulandsbistand, behandling af krigsfanger, engagement i Syrien m.v., som jeg har glemt. Men bundlinjen er, at den negative omtale vil dukke op igen i forskellige sammenhænge. Det skyldes hverken nogen "enkeltsag" eller Uffe Elbæk, men at Venstres ministre er ganske tåbelige.

Christian Kjær, peter fonnesbech, peter juhl petersen, Jesper Frimann Ljungberg, Esben Lykke og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

"De fleste vil nok, ligesom jeg, placere ansvaret for den dårlige omtale ved Venstre. Partiet fortjener nogle bank, men det kunne nok siges med et lidt pænere sprogbrug end det sker i artiklen."

Enig. Og så er det heller ingen skade til, at man med sin kritik holder sig bare nogenunde til fakta frem for at lade foragten få overtaget. Det ville (i hvert fald hos denne læser) gøre budskabet mere troværdigt. Og mindre ligegyldigt!

"Her blev de kritiseret hårdt for asylstramningerne i L87 – blandt andre af den tidligere belgiske udenrigsminister Louis Michel, som dermed satte gang i det, der blev en mindre lavine af angreb fra udlandet."

Louis Michel ankom for sent til mødet og hørte derfor ikke de indledende forklaringer. Hans senere ophidselse udsprang ikke kun af manglende svar, men – og nok i endnu højere grad! – af irritation over den ungarske! mødeleder. Og ligefrem "lavine", æh?

"Tirsdag delte FN’s tidligere generalsekretær Kofi Annan sin foragt på Facebook."

Nej, Kofi Annan udviser – i skarp kontrast til Kristian Villesen som vist ikke kan andet! – ikke foragt men bekymring. Som altid med værdighed.

"… hvor især portrættet af Lars Løkke Rasmussen som nazist vakte postyr."

Ja. Især hos danske mediefolk, der bare ikke kunne få nok af (skadefro) at gengive tegningen. Befolkningen som sådan tog det vist langt mere roligt.

"… hvilket de tre firmaer formentlig er pissetrætte af …"

"Pissetrætte"? Virkelig. Det 'pissede' (sprogbrug) må Kristian Villesen vist selv tage på sig.

"… som ordentlige folk i udlandet raser over."

Ordentlige folk? Steve Bell? Regeringer i de lande der nu efterligner den danske stramning? Eller …?

Hvis Kristian Villesen skal agere Informations hofnar – og det er vist hovedsageligt hans rolle? – én som når bredere ud end blot til menigheden, har han i dén grad brug for at forfine sin retorik. Men det er måske slet ikke formålet med hans indspark? Og så er de jo bare helt ligegyldige i en større sammenhæng.

Kent Thomsen, René Pedersen, Helene Kristensen, Torben R. Jensen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Sjovt nok, kommer en del/meget af kritikken, fra lande, de behandler flygtningen, meget værre, end det, der sker her i Danmark.
Så mon ikke, det bare gå ud på, at bortlede opmærksomheden fra deres egne forhold, godt hjulpet af en dansk presse, der ikke har gidet, undersøge, hvordan forholdningen er i andre lande, eller hvad, danske statsborger, som arbejdsløse/kontanthjælpmodtager, pensionister bliver udsat for.

Grethe Preisler

VORES STATSMINISTER

For han er en af vore egne/for han er en af vore egne/for han er en af vore egne/en rigtig hædersmand! Så længe Lars Løkke Rasmussen og de af ham udpegede ministre og deres dukkeførere fra Dansk Folkeparti behandler flygtninge og asylansøgere en tand dårligere, end de behandler 'vores egne' arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og pensionister', kan de gøre, hvad der passer dem.

Og 'vi' skal nok tage dem i forsvar mod hån, spot og latterliggørelse i udenlandske medier, når de gør det det. For vi ved jo inderst inde, at de gør det kun for 'vores' skyld.

peter juhl petersen, Karsten Aaen, Jesper Frimann Ljungberg, Flemming Berger, Mikael Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Flemming Berger

' Der skal skrap lud til skurvede hoveder '.
Der er mennesker,der er ganske immune over for sober og velovervejet argumentation.Regeringen - og for den sags skyld en stor del af Folketinget - virker som værende netop den slags mennesker,hvilket til fulde er bevist igennem de sidste tre regeringsperioder.
Nu håber jeg blot,luden er skrap nok!

peter juhl petersen, Lise Lotte Rahbek og Torben R. Jensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

JAMEN KAN MAN NU FORSTÅ DET?

Det er da godt nok underligt, at vedtagelsen af L87 om 'asylstramningerne', har vakt sådan en opsigt i udlandet, at 'vores statsminister' bliver karikeret som "Bukse Marius' i Guardian. Når man tænker på, at ikke en kat , endsige en bladtegner, uden for kongerigets grænser interesserede sig det mindste for den tidligere V-K-regerings 'nødvendige forkortelse' af dagpengeperkoden til to år (med Danske Folkepartis stemmer) og den senere S-RV regerings 'nødvendige ændring' af betingelserne for modtagelse af kontanthjælp' (gensidig forsørgpligt for andre samboende voksne end ægtepar - ligeledes vedtager med Dansk Folkepartis stemmer).

De har da nogle underlige prioriteringer, disse britiske satirikere!

Ole Rasmussen

Jeg hører til den følsomme type, får traumer når min regerings politik kaldes for nazisme. Er jeg nazist? Ingen offentlig hjæpekrykker her. og hvad med det heppekor, som siger at Lars Løkke Rasmussen selv er udenom det. Hvordan skal det forstås. Hvem er der skal klippes skaldet i denne affære er det mig, eller heppekoret? En ting er sikkert, jeg glemmer ikke englænderne synes at danskerne er nazister.

Grethe Preisler

Bare rolig, Ole Rasmussen,

Det har slet ikke noget med dig at gøre. En "Bukse Marius" er ikke en rigtig nazist - han er bare en stakkel, som ikke har opfundet den dybe tallerken.

René Pedersen

Et godt råd fra en gammel maskinarbejder til en gammel akademiker - hvis ens svar er nedladende eller man argumentere for ikke at ville argumentere, så lad være med at skrive indlæg - de kommer ellers meget nemt til at virke arrogante

Vibeke Rasmussen

Det er ikke ofte, jeg føler trang til at citere Lars Trier Mogensen, mest fordi også han bruger så grim en retorik, at den har det med at skygge for budskabet. Men i 'Jersild minus Spin' (noget af en påstand!), sagde han forleden følgende med Steven Bells karikaturtegning blæst op som stemningsskabende baggrundstæppe:

"Det her er også et udtryk for, at vi er et lille land, der lissom bliver smigret på sådan en fornærmet måde, når der er andre lande, der lissom retter fokus; og i britiske aviser, hvor man har en meget, meget bramfri streg og tone, der er de altså hurtigt videre til altså Uganda og Saudi Arabien og Nordkorea og så videre, så det er ikke fordi, at Danmark på dén måde lissom er omdrejningspunktet for al samtale i verden lige nu. Men det er klart, at den måde regeringen har håndteret hele det her sagsforløb på, er blevet lissom et ikon på de mange lande, der er ved at lave stramninger, for det er jo dét, der er situationen lige nu, det er, at dét, Danmark laver, er vi sådan set ikke foregangsland for nødvendigvis, vi ligger i slipstrømmen af andre lande og på nogle enkelte områder, der går vi måske lidt foran, det er noget der sker i alle lande, men der har den danske regering på forundelig vis formået at snuble sig derhen, hvor dé står som ansigterne på de her stramninger, der sker, også i Sverige, men som sker over hele Europa."

Det falder i tråd med hvad Kofi Annan skrev på Facebook, hvor danske medier desværre mest er gået op i at påpege hans afstandtagen fra og bekymring for den danske lovgivning (yay os!) og ikke så meget med, hvordan hans bekymring også omfatter fremtiden. En bekymring for hvordan de seneste danske stramninger kan risikere at gå hen og blive imiteret i andre lande, og en generel bekymring over at Europa ikke har fundet/kan finde en fælles løsning. Her reagerede medierne ikke så meget 'småfornærmede', som 'dumstolte' over i det hele taget at blive nævnt. Er der et udtryk, der dækker kombinationen af storhedsvanvid, mindreværdskompleks og lysten til (selv)flagellering? For så var det vist mest reaktionen fra De Forenede danske medier.

Kofi Annan skrev bl.a.:

"The failure of the European Union to agree to a common migration policy is leading to a race to the bottom by member states. Attempting to push problems to one's neighbors is not a sustainable strategy. If the law before Parliament today in Denmark is passed, I fear to think what the next national response will be."

En begrundet frygt der burde fylde langt mere og tages langt mere alvorligt af medierne end en karikaturtegning!

Den nuværende FN-Generalsekretær har vist også sagt noget, men ham synes der nu ikke rigtig at være nogen, der lytter til?

Grethe Preisler

Et godt råd til en gammel maskinarbejder fra en gammel flipproletar:

Lad være med at tro, at alle der ikke kan se, at Lars Løkke Rasmussen er et politisk geni og en Guds gave til Det danske Folk, er akademikere.

Bjarne Falk Rangård

Nu er det regeringen der tegner Danmark ud af til, og den har kun et parti.
Problemet er, at regeringen ikke selv holder sig til sandheden, når de prøver at rette såkaldte misforståelser.
Men det er jo en lag række handlinger de sidste måneder som har givet Danmark et dårligere image.
Annoncering for at holde flygtninge væk, lovforslag med afprøvning af grænser for konventionerne, hvor man internationalt fortier at forslaget kan give procesproblemer. En integrationsminister der indledningsvis taler varmt for konfiskation af værdigenstande inklusive smykker, før et internationalt og hjemligt pres banker hende på plads. Det skal de andre partier vel ikke stå på mål for.
Kristian Jensen glemmer også at fortælle når han taler om Danmarks store Ulands-bidrag at man netop har foreslået den største reduktion i nyere tid af denne.
Der skal jo være råd til billigere luksusbiler til de stakkels fattige der ellers må undvære en Ferrari.
Håndværkerfradrag med tilbagevirkende kraft fra januar 2015 skal der også være penge til.
Og formålet med stramningerne har jo det helt klare mål at skræmme flygninge og migranter væk.
Med hensyn til den nuværende regering kan man kort sige følgende:
Sjældent har så få, med så små hjerner, ødelagt så meget, på så kort tid.

Grethe Preisler

HUN VÅGNEDE EN MORGEN OG VAR BERØMT

Udlændinge- og Integrations-med-mere-minister Inger Støjberg?
Ak nej, Inger Støjberg klarer sig fint på egen hånd og egen mavefornemmelse uden støttepædagog. Akkurat ligesom udenrigsminister Kristian Jensen og statsminister Lars Løkke Rasmussen, bedre kendt som Danmarks dygtigste politiske håndværker og manden med ekstranøglen til partiformand Kristan Thulesen Dahls værktøjskasse i DF's hobbyværksted på Christiansborg.

Jamen, hvem så?
MF Mette Frederiksen såmænd. Det kongelige danske Socialdemokratis nye formandinde, som søndag aften var publikummagneten i underholdningsprogrammet 'Vi ses hos Clement' på DR-tv for at forklare, hvorfor socialdemokraterne igen-igen har været pisket til at tage ansvarets åg deres skuldre og stemme ja til L87.

Så vi kan 'komme videre' i arbejdet med at 'integrere' mennesker af anden etnisk oprindelse end dansk i eventyrlandet Danmark og 'passe endnu bedre på os selv og hinanden', end vi hidtil har formået.

Lars Bo Jensen

Det er helt almindeligt at regeringen skal forsvare den politik der vedtages i folketinget.
Var der nogen fra Venstre der forsvarede 'Bødskovs offentlighedslov' eller 'Corydons Dong salg', selv om de havde lagt stemmer til.

Det er op til journalisterne i danske medier at sørge for at politikere, også uden for en regering, stilles til ansvar for hvad de stemmer for i folketinget.

Høj moral og topfin etik er historisk og erfaringsmæssigt IKKE en forudsætning for vækst i eksport og BNP og global politisk indflydelse.

Hvis folk "huskede" staters "dårlige opførsel" og fravalgte varer fra disse "slemme" stater, så ville bl a det "tabende trekløver" (Tyskland , Japan og Italien) fra 2. verdenskrig aldrig have kommet op og stå igen.

Så mon ikke Danmark og dansk eksport "overlever" dagens halvdårlige medieomtale i fin stil ???

Grethe Preisler

Høj moral og topfin etik, adel forpligter - thi hvorfor bærer vi gyldne kæder, som Herluf Trolle sagde.

Penge lugter ikke, når de først er vasket hvide, og er der noget, Lars Løkke Rasmussen er ekspert i, er det at overleve som som partiformand og regeringschef på at føre og forsvare den politik, der er nødvendig at føre, for at han selv kan blive hængende på hesten uden risiko for at blive trukket af sadlen igen af staldknægtene fra Dansk Folkeparti.