Læsetid: 3 min.

U-båd på 2. sal

Et sidste besøg på Orlogsmuseet på Christianshavn før det bliver nedlagt – og så lige en historie om aberne Jack og Jenny samt om dengang vi kom i The New York Times
Et sidste besøg på Orlogsmuseet på Christianshavn før det bliver nedlagt – og så lige en historie om aberne Jack og Jenny samt om dengang vi kom i The New York Times

Molly Wittus/iBureauet

2. januar 2016

Der var sådan et papstykke, der skulle forestille Christian den Fjerde, men i stedet for hans hoved var der et hul, hvor man så kunne sætte sit eget ind, og selvfølgelig skulle vi på skift mobiltelefonfotograferes her. Sammen med min søn og svigerdatter var jeg taget til Christianshavn for at besøge Orlogsmuseet, før det lukker og slukker. Pludselig hørte jeg en autoritativ stemme bag mig:

»Christian den Fjerde var ikke særlig god til sit arbejde.«

»Årh, hvad,« indvendte jeg, idet jeg vendte mig om. »Han fik da sat en masse byggeri i gang.«

»Han burde ikke have brugt sin tid på at tælle mursten,« fremturede manden. »Det gik ud over udenrigspolitikken, som han ikke var særlig god til.«

Først troede jeg, han var en kustode, men kustoder må ikke blande sig med faglige kommentarer. Han var en nydelig herre, måske gymnasielærer, hvad ved jeg, men efter at have pillet glorien af Christian Firtal, forføjede han sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu