Læsetid: 7 min.

’Det burde bekymre hele fodboldverdenen’

På fredag skal de delegerede i FIFA vælge ny præsident for den korruptionsplagede organisation. Favoritten er en kongefætter fra Bahrain, der forfølges af anklager om medvirken til tortur
Unge mænd i Bahrain spiller fodbold i tusmørket. Den bahrainske kandidat til præsidentembedet i FIFA, Sheikh Salman, møder kritik fra flere sider.

Hasan Jamali

20. februar 2016

Af Martin Østergaard-Nielsen

For knap 16 år siden, på en stegende varm sommerdag i juli, så den arabiske verden en ny fodboldstjerne fødes, da den lille ørkenstat Bahrain spillede kvartfinale mod Uzbekistan ved de asiatiske mesterskaber i Jordan.

Bahrain indledte kampen med den 22-årige sygeplejeruddannede A’ala Hubail i front, og han benyttede lejligheden til at lave to kasser, redde en bold på stregen og sætte det afgørende mål ind i den afsluttende straffesparkskonkurrence.

Den præstation gjorde ham til stjerne i hans hjemland overnight, og da han efterfølgende også scorede to gange i semifinalen mod Japan og kunne rejse hjem med turneringens topscorerpris i bagagen, stod det klart, at Den Arabiske Halvø havde fået et nyt fodboldidol.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu