Læsetid: 4 min.

Juridisk abort er en god ting – også for kvinderne

»Hvis man er meget fertil og fortæller manden, at man bruger prævention, så er det et overgreb at gøre ham til far mod hans vilje. Men voldtægt er for grov en sammenligning – selv om den er meget illustrativ, fordi den spiller på mænds fysiske overlegenhed«
»Hvis man er meget fertil og fortæller manden, at man bruger prævention, så er det et overgreb at gøre ham til far mod hans vilje. Men voldtægt er for grov en sammenligning – selv om den er meget illustrativ, fordi den spiller på mænds fysiske overlegenhed«

Jonathan Bjerg Møller

6. februar 2016

Hvad er det bedste argument for juridisk abort?

»At det stiller de kvinder, der har fået et barn med en uvillig mand under tilfældige forhold friere. Faktisk stiller det begge parter friere.«

Så det er også på grund af kvinden?

»Både på grund af manden og kvinden. I mine rødstrømpedage fik mange af mine veninder børn på den måde, at de aftale med en fyr, at han skulle lave barnet, og de lovede så ikke at opgive ham som far. De sagde bare, at de ikke vidste, hvem faderen var. Det var ulovligt, men muligt at slippe af sted med. I dag er det meget sværere. Og mange mænd er ikke klar til at få børn, før de er oppe i alderen, og det at få en børn med en anonym doner kan være en stor ting for en ung kvinde. Hvis der er mulighed for juridisk abort, vil det være en forel for kvinder, som gerne vil have et barn.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Knap
Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu