Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg fik ikke afløb for min vrede

19. marts 2016

As, mor, københavn

Forleden morgen blev jeg i linje 1A i København gentagne gange forulempet i ansigtet af en højrød Jeva-rygsæk. Men jeg fik aldrig rigtig afløb for min boblende vrede, fordi jeg simpelthen blev i tvivl om konventionerne på området.

Så altså: Er det – eller er det ikke – almindelig god opdragelse at tage sin rygsæk af i transportmidler?

Hvis vi går ud fra, at der ikke var tale om et hormonforstyrret barn i uheldig voksenhøjde med sin nye skoletaske på, så er det en kriminelt irriterende adfærd, du har været udsat for. Men kan man overhovedet tale om et fælles sprog eller konventioner om ’almindelig god’ opdragelse længere? Det er min oplevelse, at der er lige så mange forskellige holdninger til, hvad dårlig opførsel er, som der er folk, der pudser influenzanæsen lidt for grundigt i offentlige transportmidler. Jeg har ofte overvejet, om manglen på fasttømrede høflighedskoder stille og roligt – en Jeva-taske ad gangen – gør os til et passivt-aggressivt folkefærd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu