Læsetid: 3 min.

Fængslende København

København er en fængslende og fascinerende by, man kan blive forelsket i den – og fængslet som i sat bag lås og slå. Det er der i dag mere end 550 personer, der er i København, fordelt på fem fængsler. Tidligere var der rigtigt mange
København er en fængslende og fascinerende by, man kan blive forelsket i den – og fængslet som i sat bag lås og slå. Det er der i dag mere end 550 personer, der er i København, fordelt på fem fængsler. Tidligere var der rigtigt mange

Rasmus Fly Filbert

19. marts 2016

Der har været fængsler mange steder i København. I dag er de fleste glemte. Det gælder f.eks. Konsistoriefængslet hvor universitetsstuderende, der havde været ud til bens, blev sat fast. Det var i kælderen i en idyllisk gård ved Frue Plads. På Kastellet sad der fanger i et krudthus. Lader man sig friste af bagerens sager i Lagkagehuset på Christianshavn står man oven i, hvad der var det gamle kvindefængsel – og lige overfor var Tugt- og Rasphuset. Dér var ingen dyre kager med creme og chokolade og knap nok brød. Maden var faktisk så ringe, at tugt- og rasphusfangerne på Christianshavn gjorde oprør mod æden i 1817. Dét siger ikke så lidt. Langt de fleste af fangerne var opvokset på grød og brød tilsat en smule sild, flæsk, kål og ærter, og ikke ligefrem tilberedt på den lækre, nye nordiske køkkenmåde.

Fælles for fængslerne var forfærdelige forhold. Det var og er ikke populært at bruge penge på fængsler og forbrydere, og det var da også meningen, at de indsatte skulle lide og ikke have det alt for rart. Så det havde de ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Thaarup Nyberg
Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu