Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Özlem Sara Cekic

Özlem Sara Cekic, politiker for SF, er aktuel med sin tredje børnebog ’Ayses forelskelse’
Moderne Tider
30. april 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Må jeg vælge to? For det første Folk som os af den hollandske journalist Joris Luyendijk. En helt fantastisk bog, der giver et indblik i mediernes til tider meget manipulerende fremstilling af forholdene i Mellemøsten. Den anden skulle være Frode og de andre rødder af den store Ole Lund Kirkegaard. Fordi man skal huske at lade sig inspirere af børn. De her figurerer er så skønne og så fordomsfri, farveblinde og umiddelbare. Jeg tænker, at hvis bare vi voksne kunne være det halve af det.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Da Gud tog bussen – 382 dage der ændrede verden, som er Martin Luther Kings personlige beretning om den store busboykot i Alabama i 1950’erne. De sorte mobiliserede sig mod undertrykkelse, men det helt centrale var den ikkevoldelige modstand. De insisterede på, at frasige sig volden og i stedet gå i dialog med dem, der hadede dem. Det har præget mit brobygningsarbejde utrolig meget, fordi jeg der indså, at der simpelthen ikke er noget alternativ til dialog.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Glaspigen af Karin Dyhr. Den er gribende og velskrevet, men en alt for voldsom beskrivelse af, hvad seksuel misbrug af børn gør ved mennesker. Jeg drømte om den i flere måneder. Det var for voldsomt. Bøger kan godt være for voldsomme for mig.«

Hvilken type læser er du?

»En målrettet hurtiglæser! Hvis jeg går i gang med en bog, skal den gøres færdig hurtigt. Faktisk helst inden for to eller tre dage.«

Hvornår læser du?

»Skønlitteratur dyrker jeg desværre mest på ferier. Når børnene hviler og om morgenen, før de står op. Men jeg kan også godt finde på at stå op en time før ungerne på hverdage og i weekender for at have ro til at læse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her