Læsetid: 10 min.

Becky er død

På sin vis blev Beckys liv et lille blueprint af verdenssituationen. Hun er ikke den første – og sikkert heller ikke den sidste – af de migranter, jeg har arbejdet med, der er død. Becky blev 28 år
Becky var helt bevidst om, at et liv i Europa indebar, at hun måtte sælge sex: Hvis du ikke vil sælge sex, så bliv væk fra Europa som hun sagde. Privatfoto
21. maj 2016

Rest in Peace, Becky. Du vil altid være i mit hjerte,« stod der på en Facebook-side for et par uger siden.

Jeg modtager ofte Facebook-beskeder og opslag, SMS’er og opkald fra de kvindelige migranter, jeg har interviewet i forbindelse med min forskning i migration og trafficking fra Nigeria og Thailand til Europa.

Alt fra rejseplaner, spørgsmål om de bedste ruter mod Europa, selfies med trutmund og solbriller, fotos af nyfødte, madfotos – og til hurtige spørgsmål om, hvorvidt de kan låne penge af mig.

Dødsannonceringer dukker op af og til. En bror er død i Sahara på vej til Europa, en thailandsk kvinde er knivstukket af en kunde på et bordel i Danmark, en anden dræbt i en trafikulykke i Thailand. Opslaget om Beckys død var skrevet af en bekendt til Becky.

Jeg havde ikke hørt fra Becky i nogle måneder. Det var ikke usædvanligt. Hun havde tidligere mistet telefoner til væbnede røvere, fået utallige nye numre, ingen penge til internet, eller hun var i sin landsby eller i Sahara uden internetdækning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Pia Qu
 • uffe hellum
 • Flemming Berger
 • Mads Berg
 • Martin E. Haastrup
 • Bo Jensen
 • Benjamin Bach
 • Steffen Gliese
 • Torsten Jacobsen
 • Niels Erik Nielsen
 • Mads Peter Rommedahl
Pia Qu, uffe hellum, Flemming Berger, Mads Berg, Martin E. Haastrup, Bo Jensen, Benjamin Bach, Steffen Gliese, Torsten Jacobsen, Niels Erik Nielsen og Mads Peter Rommedahl anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Hvis ikke der indfinder sig en erkendelse af egen medvirken, kommer der mange flere flygtninge de kommende år og hvis vores svar på udfordringerne er som i 1938, bliver resultatet som i 1945.

Vores klimaforandringerne skaber flygtninge, som vores krige gør det.

"Men i sidste ende er det et lands fører, som bestemmer politikken, og det er altid let at få folket med sig, hvad enten det nu er i et demokrati, et fascistisk diktatur, et parlament eller et kommunistisk diktatur. (...)også med stemmeret kan folket bringes til at følge førerens befaling. Det er ganske let.
Man behøver ikke at gøre andet, end at fortælle folket, at det bliver angrebet, og at udstille pacifisternes mangel på patriotisme og hævde, at de bringer landet i fare.
Disse metoder fungerer i ethvert land."

Hermann Göring, den 18. april 1946
Kilde: Gustave Mark Gilberts Nürnberger Tagebuch.

Pia Qu, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Martin E. Haastrup, Jørn Petersen og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Hans Jensen

Det nordøstlige kina er vel ikke en del af det globale syd. Hvis de søger mere nordpå der så kommer du til Korea, og vel Rusland. Og jeg har lidt svært ved at tro at etniske kineser i det nordøstlige kina er sex migranter. TIl Nordkorea eller hvad? Artiklen siger hvorfra kvinder rejser fra. Det nordøstlige Kina? Hvis Beijing tæller med der, og Beijing er nord og øst i kina, så er svaret vel måske fordi der er så sindsygt mange udlændinge der, også mænd, som møder kinesiske piger og forelsker sig og bla bla. Men det er vist en lidt anden kop te end sex migration.

Hans Jensen

Den statistik kan måske også være relateret til hvor folk emigrerer fra, formelt, såsom at ansøgninger om visa osv. går via en ambassade i, tada, Beijing. Jeg har pt. 2 kinesiske vinder som har giftet sig med amerikanere, begge mine veninder kommer fra ganske velhavende familier og de vil rive hovedet af dig hvis du sætter dem i samme kontekst som "Becky".

uffe hellum

@Stig: Jeg tror trafikken går den anden vej. På grund af et-barns-politikken er der mange mænd i Kina, og mange fra den veluddannede klasse gifter sig med piger fra Korea.

Det er givetvist meget lukrativt for sexarbejdere at arbejde i Beijing, hvis de kan slippe ind. Måske er der fattige piger fra provinsen (hvor to børn var tilladt), der søger lykken i Beijing.

Det er svært for mig (og for de fleste) at forstå størrelsen af Kina, men der er flere millionærer i Kina end i USA, hvor vi ellers har ret mange. Der er også en større middelklasse (dem der tjener $100k om året).