Læsetid: 3 min.

De fordømtes opgør

Uffe Elbæk og Henrik Sass Larsen er begge kendt for deres voldsomme viljestyrke og uortodokse stil. Men hvem står i grunden stærkest af de to?
Uffe Elbæk og Henrik Sass Larsen er begge kendt for deres voldsomme viljestyrke og uortodokse stil. Men hvem står i grunden stærkest af de to?

Johanne Sorgenfri/iBureauet

21. maj 2016

To af dansk politiks helt store comeback kids har i den forgangne uge indledt en verbal boksekamp af dimensioner. Den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, lagde ud med at kalde Uffe Elbæks Alternativet for ’et bluffnummer’:

»Det er et sted, folk er gået hen, fordi det føles rart lige for tiden, men hvis man virkelig tænker det igennem, er det jo håbløst,« sagde han til Jyllands-Posten.

Og så var kampen i gang.

Uffe Elbæk svarede igen ved at kalde Sass-Larsens udtalelse for en »en dum politisk hovsa-melding, som han nu ikke kan bakke ud af« og ved demonstrativt ikke at svare på, hvorvidt Mette Frederiksen er Alternativets statsministerkandidat.

Kampen er ikke bare en kamp mellem to stærke politikere, der har været dømt ude af politik og er kommet stærkt tilbage. Det er også det etablerede imod det nye. Det afprøvede imod det eksperimenterende. Eliten imod oprørerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørgen Steen Andersen
  • Niels Duus Nielsen
  • Niels-Simon Larsen
Jørgen Steen Andersen, Niels Duus Nielsen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Jørn Storgaard Andersen

Elbæk er en letvægter i politik og især i forhold til en sværvægter som Sass Larsen.

Den første har et overfladisk forhold til politik og kom kun ind i varmen, fordi de Radikale mente, at han kunne fungere som en kreativ kulturminister. Det kunne han ikke, han gled ved første lejlighed i en banal sag. Elbæk er aldrig blev en voksen politiker ...

Sass Larsen startede meget ung som DSU-formand i 1992 under Nyrup og fik sit gennembrud som voksen, da han blev valgt ind allerede i 2001 - og hjalp Thorning til statsministerposten. Det er en vældig forskel i forhold til Elbæk.

Den forsøgte sammenligning mellem de to, som forfatteren finder på er ikke god. Elbæk blev fyret, Sass Larsen blev ikke sikkerhedsgodkendt, men har senere som Erhvervsminister vist strålende begavelse i praktisk politik. Ligesom han i opposition ved hvor han skal placere sig centralt, nu som gruppeformand i et godt samarbejde med Mette Frederiksen.

Bill Atkins

Som alle der udklækket under Poul Nyrups faderlige vinger er talentet middelmådigt, Jeppe Kofod således også Sass Larsen, der, som Erhvervs- og vækstminister, i et interview i Radio 24/7 ikke formåede, at forholde sig politisk til at gearingen i Danske Bank var 35 gange egenkapitalen, og at der ikke var tiltag til at begrænse denne for Danmark risikofyldte forretningsstrategi: "Det er muligt. Det vidste jeg ikke. Men lad os nu se fremad." var det liberal-socialdemokratiske svar.