Læsetid: 3 min.

Havregrød og håndjern

D’Angleterre er fuld af historie og historier. Jeg inviterede en krimiforfatter med til den gamle dame på Kongens Nytorv, idet jeg håbede på et par staldtips
D’Angleterre er fuld af historie og historier.  Jeg inviterede en krimiforfatter med til den gamle dame på Kongens Nytorv, idet jeg håbede på et par staldtips

Clara Selina Bach

21. maj 2016

Der er mennesker, som er bange for alt det fine og derfor ikke rigtigt tør begive sig ind på Hotel d’Angleterre for at snuppe en kop kaffe. Det behøver man ikke være.

Man skal bare lade, som om man ejer hele verden, så får man en udmærket service, og det gør man såmænd nok alligevel. Er man heldig, har de rullet den røde løber ud, når du kommer.

Ikke for dig, tumpe, men for en eller anden rockstjerne, som du aldrig har hørt om, men det har fansene, og de danner på det nærmeste espalier udenfor i håb om at få et glimt af koryfæet.

Alle hovedstæder har sådan et fint, gammelt hotel, The Savoy i London, Adlon i Berlin og Ritz i Paris. Hotel d’Angleterre kaldes nogle gange for ’den gamle dame’, akkurat ligesom fodboldklubben Juventus i Italien bliver det (La Vecchia Signora).Man kan spekulere over hvorfor, men det er vel i respekt for alderdommen.

Hotellet fandtes helt tilbage til 1700-tallet, omend med en anden placering. Man kan også spekulere på, hvorfor vores nationalhotel hedder England på fransk, men lad det nu ligge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu