Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er brede forlig om kærlighed ikke muligt?

Moderne Tider
18. juni 2016

Georg Metz

Født 1945. Forfatter og journalist. Nuværende kolumnist og anmelder ved Information. Tidligere en hel del mere

Den venstreorienterede

Jeg synes selv, at jeg er et meget åbent, imødekommende og humanistisk menneske. Jeg kan dog konstatere, at jeg aldrig har haft et intimt forhold med en person, der i en dansk politisk kontekst befinder sig til højre for de radikale.

Nu bliver jeg i tvivl. Er jeg slet ikke så åbensindet, som jeg troede!? Eller er det de forhåndsindtagede højreorienterede, der segregerer sig i sådan en grad, at en fyr som mig slet ikke har mulighed for at gøre mig et sådant bekendtskab!?

Skal jeg droppe alle tanker om et muligt tværpolitisk forhold? Er der ikke nogen brede forlig, når vi taler om romancer i dagens Danmark?

Svar I:

Normalt er det jo sindenes overensstemmelse, der er grundlag i kærlighedsforhold. Jeg tror ikke, du skal være nedbøjet over ikke at have ligget i med udvalgte repræsentanter for højrefløjen. Man skal helst kunne tale sammen også efter det sjove.

Hvis nu den passende person af rette køn og fysisk duelighed, som du efter at have mobiliseret dit åbensind har fået hjem på kammeret, betror dig, at hendes mandsideal i virkeligheden er Martin Henriksen, kommer det nok til at ligge lidt tungt med konversationen over morgenkrydderen.

Arten er nu engang tilbøjelig til at dele sig efter anskuelser. I mit efterhånden lange liv kan jeg ikke rigtigt komme i tanke om vellykkede par med indbyrdes diametralt modsatrettede holdninger.

Men man skal selvfølgelig ikke udelukke noget. Hold sanserne åbne. Du møder måske dit livs Støjberg. Så er det om at få sving i hormonet og stille op til indfødsretsprøven.

— Georg Metz

Svar II:

Lige børn leger bedst, men borgerlige boller bedre. Sådan er det. Jeg ved det, fordi jeg for et par år siden bragte et debatindlæg med netop den pointe, og det var skrevet af en kløgtig professor med forstand på og erfaring med det meste.

Om det så er dig eller de højreorienterede, der hæmmer de romantiske udvekslinger, er svært at afgøre, for vi har vel alle en tendens til at forelske os i egne holdninger. Genkendelighed er trygt. Man bliver glad, når ens elskede bekræfter en i, at man er et godt begavet menneske med hjerte og holdninger på rette sted.

Men ligegyldigt hvilken side der kan dømmes for den største grad af narcissisme, kan jeg konstatere, at du, der alene går i seng med venstrefløjen, går glip af mest. Som professoren skrev i sit indlæg:

»Flirt, mandligt initiativ og kvindelig underkastelse har altid været en bedre opskrift på fælles glæde end kvindekamp.« Det er derfor, jeg aldrig knalder med nogen til Informations julefrokost. Det ville blive en fiasko. Blandt røde hunde findes ingen gode knald.

Ak og ve. Jeg føler med dig!

— Susan Knorrenborg

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her