Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad stiller man op med fordomme mod tatoverede?

4. juni 2016

Den utatoverede

Selvfølgelig skal jeg respektere andre menneskers valg. Det rager ikke mig. Det ved jeg godt. Men jeg har stadig sværere ved at sige mig fri for at tænke ’sikken et fjols’, når jeg møder en, der er tatoveret. Det gælder både mænd og kvinder.

Har I et godt råd? Så jeg kan komme igennem sommeren og måske ovenikøbet slippe af med mine fordomme. Det kunne være noget i stil med, at hvis man bliver fristet af udstillingsvinduet i en bagerforretning, skal man bare sige til sig selv: Det er er jo ikke andet end smeltet margarine.

Svar I:

Sjovt, du siger det. Jeg sidder netop her og tænker, at du er et fjols. Og jeg har ikke engang nogen tatoveringer. Jeg vil sige, som jeg sagde til min tysklærer Jan-Dut, da jeg til eksamen i niende klasse trak emnet fordomme. »Falls mann nur mit Leuten spricht, die einen ähnlich sind, wird mann ein engherziger Mensch.« eller: Taler man kun med folk, der ligner én selv, bliver man et lille snæversynet menneske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Så rigtigt, som Georg Metz siger: ...af tvivlsom kunstnerisk kvalitet.

Dertil: Man kan vel næppe tillade sig at sige "udbredt dårlig smag" om modedillen, men godt konstatere, at smag og behag i den grad er forskellig mht. at lade sig skamfere eller lade være.

Lise Lotte Rahbek

Tanker er frie.
Heldigvis.
Mine går nemlig i samme baner og jeg VED godt, at de tatoverede mennesker jeg kender, er fine mennesker.
Ikke desto mindre... at lade sig mærke i huden på den måde, frivilligt og mod betaling???
...
Hurra for de frie tanker. :-)

Michael Kongstad Nielsen

Cramon, der selv synes hun er ret sej, mener at det aldrig er en vindersag at fortælle andre, hvad de skal gøre med deres krop. Derfor råder hun læserbrevskribenten til at gå hjem og kysse sin nøgne, uspolerede hud og fortælle den, hvor dejlig, den er.