Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad stiller man op med en gift kvindes Visakort?

Den gifte kvinde har formentlig allerede spærret kortet, svarer Informations Lasse Skou Andersen. Men det behøver ikke ligge til hinder for at kontakte hende.

Den gifte kvinde har formentlig allerede spærret kortet, svarer Informations Lasse Skou Andersen. Men det behøver ikke ligge til hinder for at kontakte hende.

Lærke Posselt

4. juni 2016

Den tvivlrådige

Tillad mig at søge rådgivning i et prekært anliggende på vegne af en nær ven. Vennen, hvis navn og livsgerning er mig bekendt, har i dag haft sit årlige besøg af vinduespudseren. For at lette adgangen til vinduet i soveværelset, måtte han, altså vennen, flytte sengen, hvorved der åbenbaredes en anseelig bunke støv.

Han ilede med at støvsuge, men pludselig dukkede der et Visakort op på gulvet under hvælvingerne af nullermænd. På kortet står et kvindenavn, og skønt erindringen er porøs, mener min ven at vide, at bemeldte kvinde muligvis kunne være gift.

Han er sædvanligvis en retskaffen herre og vil gerne handle i overensstemmelse med god skik og moral. Hans spørgsmål lyder derfor:

Er det rigtigste at klippe kortet over og smide det ud, fremfor at opspore ejerkvinden og sende det til hende?

Svar I:

Din vens dilemma er slet ikke noget dilemma.

Hvis det er mere end et par dage siden, han havde besøg af den gifte kvinde, har hun formentlig allerede spærret kortet. Og så kan han uden problemer klippe det i stykker. Omvendt kan han, hvis det føles bedre, sagtens returnere kortet uden at bringe kvinden i forlegenhed. Han kan for eksempel indlevere det i banken. Eller smide det ind gennem hendes brevsprække i en kuvert uden afsender på. Sværere er det ikke.

Når din ven trods disse indlysende løsninger alligevel har spurgt dig til råds, må det næsten skyldes, at hans dilemma i virkeligheden drejer sig om noget helt andet. Måske går han og overvejer, hvorvidt han skal genoptage kontakten til den gifte kvinde. Det er der i mine øjne ikke noget i vejen for.

Jo jo, utroskab er en forfærdelig ting. Men det er ene og alene den utro parts ansvar. Det er kvinden, der – må det formodes – har lovet sin mand noget. Ikke din ven. Han bør så overveje, om han er tilstrækkelig interesseret i hende til at orke alt det bøvl, sådan et forhold kan bringe med sig.

— Lasse Skou Andersen

Svar II:

Hej ven til en ven. Selvfølgelig skal damen have sit kort. Det er da det mindste, din ven kan gøre. Det, han gør, er at sende kortet i sneglepost med et brev, der lyder, som følger:

»Kære etc. Jeg fandt dit kort i kantinen efter vores projektlederkursus. Og tak for det. Det gav mig stort udbytte. Penetrationen af de mere innovative sider af vores virksomheds dynamiske synergi satte gang i en masse svingninger. Du er velkommen til at deltage igen, hvis du oplever, at de nedre afdelinger af din organisation får brug for en grundig gennemgang. Hilsen etc.«

BAM!

— Anna von Sperling

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer