Læsetid: 4 min.

»Alle kan lære at heale. Det tager 20 sekunder at lære«

»Lav en forbindelse og forestil dig energien strømme. Det er healing. Men ligesom alle også kan lære at synge, er det ikke ensbetydende med, at alle kan blive sangere. Det kræver noget særligt at blive en dygtig healer«
Moderne Tider
4. juni 2016

Steen Kofoed

Født 1963. Healer og stifter af healeruddannelsen Healerskolen, som har eksisteret siden 1989. Forfatter til flere bøger om spiritualitet.

Medvirker i første afsnit af TV 2’s programserie ’Healing – den sidste udvej’, hvor børn og voksne med psykiske og fysiske lidelser gennemgår et forløb med healing

Hvad synes du om TV 2’s programserie ’Healing – den sidste udvej’?

»Jeg tror faktisk, det er første gang, en tv-udsendelse prøver at vise, hvad healing kan ud fra en seriøs tilgang. Jeg medvirker selv i første afsnit, hvor jeg over flere måneder healer 11-årige Emil, som har været medicineret kraftigt for ADHD i otte år. Emils ADHD gør ham meget urolig. Jeg plejer at betragte uroen som ild. Under healingen aktiverer jeg hans indre ro – hans vand – som efter gentagende behandlinger får så meget magt, at det slukker ilden i hans hoved. Emil går stadig hos mig, og er i dag fri for medicin.«

Er healing ikke bare noget fup?

»Jo. Hvis man kun tror på det, der kan måles og vejes, så er healing noget fup. Men det er en underlig tilgang at have. De fleste mennesker oplever i løbet af en dag mange ting, som ikke kan forklares, men som vi alligevel tror på. Og vi stoler på vores fornemmelser, og vi tror på kærligheden. Kærlighed kan heller ikke måles, men bliver sjældent beskyldt for at være fup.«

Videnskaben tror ikke på healing. Den kalder gode resultater placebo. Hvad er dit svar?

»Jeg tænker, at lægerne har travlt med at passe på deres verdensbillede. Jeg tror, de er bange. Hvis de anerkender healingens kræfter, føler de sikkert, at de underminerer deres egen autoritet. Og man skal også huske på, at for videnskabsmænd er healing nok det mest langhårede, der findes inden for alternativ behandling. Zoneterapi køber de. Det er noget med nogle nervebaner, der løber gennem hele kroppen. Men healing bevæger sig uden for den fysiske verden. Healing handler om tro og kærlighed, og derfor må lægevidenskaben forkaste det.«

Hvornår mærkede du, at du var voksen?

»Det lyder enormt kedeligt at være voksen, så det håber jeg ikke, at jeg er. Men jeg har oplevet mange ting, som jeg er vokset af. Da jeg var fire år gammel, havde jeg en oplevelse af, at jeg var havnet et forkert sted. Jeg følte, at jeg manglede kærlighed, opmærksomhed og nærvær, og det er nogle voldsomme tanker at have som fireårig. Jeg rettede henvendelse til Gud og bad ham om at komme og hente mig. Mine forældre er blomsterhandlere. Jeg mindes ikke, at de nogensinde har nævnt Gud, så jeg ved ikke, hvor det kom fra, men jeg begyndte dagligt at tale med Gud. I starten brokkede jeg mig kun, men efter mange henvendelser mærkede jeg, at der åbnede sig en forbindelse.«

Hvad er din største oplevelse med healing?

»Jeg åbnede i 2012 et hospital, som hed Sindsro. Der kom ikke patienter, for kommunen ville ikke samarbejde med os og kaldte os skøre. På et tidspunkt lykkedes det os at få 20 krigsveteraner til at flytte ind på hospitalet og modtage healing i 14 dage. En smuk oplevelse derfra, som har brændt sig ind, var da én af veteranerne på tredjedagen kom hen til mig og sagde: Det er første gang i 10 år, at jeg oplever, at jeg kan sove. Jeg kan mærke mig selv igen.«

Hvilke problemer virker healing bedst på?

»Healing er bedst til psykiske ting som f.eks. mindreværd, angst eller frygt. Healingen kan også bruges mod fysiske problemer, men det tager længere tid at heale mod smerter og kræft f.eks.«

Hvem er din helt?

»I min søgen efter svar på de store spørgsmål om at være menneske har jeg læst rigtigt meget. Jeg har læst cirka lige dele Tintin og bøger om psykologi og spiritualitet. På et tidspunkt stifter jeg bekendtskab med Martinus, den danske filosof, som i en alder af 30 år opnår kosmisk bevidsthed. Hvis vi almindelige mennesker har en intuition på størrelse med et sandkorn, så er hans intuition Sahara. Han har kigget ind i Gud og skrevet om sit møde i værket Det tredje testamente. Det han skriver, giver mening for mig. Men jeg har ikke adgang til Sahara endnu. Lige nu fylder min intuition to sandkorn.«

Kan du fjernheale?

»Ja. Lige nu fjernhealer jeg en dansk kvinde, som bor nede i Spanien. Hun er faldet ned ad en trappe og har fået nogle store sår på benene, som ikke vil lukke. Jeg healer hende for at få huden til at hele. Vi har ikke nogle faste aftaler om, hvornår jeg skal heale hende. Jeg healer hende, når hun har tid, så hun kan i princippet lave alt muligt i Spanien, mens jeg sidder i Danmark og helbreder hende.«

Hvordan finder man ud af, om man har healende kræfter?

»Alle kan lære at heale. Det tager 20 sekunder at lære det: Kontakt det, du tror på. Lav en forbindelse og forestil dig energien strømme. Det er healing. Men ligesom alle også kan lære at synge, er det ikke ensbetydende med, at alle kan blive sangere. Healing er ikke forbeholdt nogle få, men det kræver noget særligt at kunne blive en dygtig healer.«

Hvad har du i din taske?

»Jeg har ingen taske. Fordelen ved healing er, at jeg kan rejse jorden rundt uden at have noget med mig. Hjertet, accepten og rummeligheden er mine arbejdsredskaber, og dem har jeg altid med mig.«

Hvordan bliver man bedre til at mærke sig selv?

»Sluk din mobil. Sæt dig ned. Luk øjnene. Og søg din ro. Din naturlige tilstand er ro. Vi identificerer os med vores tanker og følelser. Det er dem, vi tror, vi er. Du er ikke dine tanker eller dine følelser. Du er din ro. Opsøg den fem minutter dagligt i 20 dage og oplev forskellen.«

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her