Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Krister Moltzen

Krister Moltzen fra det digitale magasin Third Ear kaster fysisk med en bog, hvis den er dårlig
Moderne Tider
25. juni 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg ved ikke, om det er en god ide, at alle skal læse den samme bog. Hvordan ville det fungere? Kunne vi måske få Brian eller Bertel til at holde øje med, at alle så også gør det? Og hvad nu, hvis nogen misforstår den og ikke får det ud af den, som jeg vil have? Kan jeg så sætte dem til at læse opfølgende litteratur, eller måske skal de til samtale … Jeg tror, jeg afholder mig fra den leg. Men jeg tror, jeg har et par bud på bøger, som jeg ville ønske færre ville læse og gå så højt op i.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Catch 22 af Joseph Heller er den sjoveste bog i verden. Det tror jeg seriøst, den er. Det er sådan en bog, som man kan sidde og græde af grin over en hel nat på vej i en bus hen over den argentiske pampas. Men jeg tror, jeg går med Kejseren af Ryszard Kapuscinski, fordi det et eller andet sted er ham, jeg har ønsket mig at være – altså Kapuscinski ikke Kejseren, for det er Haile Selassie og han er 100 procent vanvittig – det er det, bogen handler om.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg læste nogle sider af Lars Larsens selvbiografi. Den var blevet husomdelt hjem til mine forældre. Den er militant noller.«

Hvilken type læser er du?

»Den type, der fysisk kaster en bog tværs igennem rummet, hvis den irriterer mig. Ham der pæser rundt foran bogreolen og hiver halvlæste bøger ned, lige indtil han er så træt, at han kun kan holde sig vågen til at få læst et par sider i én dem.«

Hvornår læser du?

»Når der ikke er noget godt i fjerneren ... Så det bliver til en del.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her