Læsetid: 2 min.

Fra undergrund til overmagt

Moderne Tider
4. juni 2016
Af Johanne Ramskov Erichsen ·

Anders Riis

Blågårdsgade har talt ... Uber-fri zone ... Så blev de sure ...

Sådan lyder nogle af kommentarerne på Instagram til billedet her. Banneret over Blågårdsgade på Nørrebro er hængt op i anledning af Distortion-gadefestivalen, der i år er sponsoreret af både den omdiskuterede kørselstjeneste Uber og Københavns Kommune.

Onsdag var det 16. gang byen lagde gader til 100.000’er danseglade mennesker med varme dåseøl og høj musik fra de nyopbyggede scener.

Distortions åbningsfest fandt sted på Nørrebro, og mens der i dagene inden blev bygget scener og opstillet (alt for få) mobiltoiletter på cykelstierne, hængte nogle andre det store banner op over Blågårdsgade.

Banneret rejser det interessante spørgsmål, hvem der egentlig er magt, og hvem der er undergrund. Distortion-festivalen er gået fra at være en lille intim gadefest for 1.800 mennesker til i dag at trænge alle biler ud af Københavns bydele for at give plads til en gigantisk logistisk operation med budget på mange millioner. Det er i det lys ikke så sært, at Undergrundsnørrebro, eller socialistrepublicofnørrebro, som Blågårdsgade kaldes på et foto af banneret på sociale medier, bliver kontrært.

Nye alliancer

Men nye forretningsmodeller skaber nye alliancer. Og præcis som Distortion, der engang var undergrund og nu er blevet overmagt, står køretjenesten Uber også lige på vippen fra at være spændende oprørsk ny teknologi, der demokratiserede taxakørsel ud til folket – til at blive en ny overmagt, der presser folk til at arbejde uden overenskomst.

Og dét er en slags overmagt, som Blågårdsgades traditionelt største fjende, Dansk Folkeparti, heller ikke bryder sig om. Så Nørrebro har fået en ny allieret: Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen, der som Københavns kultur- og fritidsborgmester har påbudt Distortion at smide Uber ud igen næste år.

»At to mennesker samles og deler udgiften imellem sig, er en fin idé. Men Uber er alt andet end det. Uber er ren piratkørsel. I Dansk Folkeparti ønsker vi ikke et vilde vesten-samfund, men et samfund med ordnede forhold,« som borgmesteren skrev i Distortion-avisen Politiken i onsdags.

Og sådan opstod en ny alliance, som Uber trods alt ikke kunne vinde over.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

Kim Christiansen var i deadline omkring Uber.
Det kunne lige så godt have været formanden for Taxavognmændene.

Torben Lindegaard

Rina Ronja Kari kommenterer i Berlingske i dag EU-Kommissionens udspil til regulering af deleøkonomi. Forslaget er selvfølgelig helt ad Helvede til.

Læs selv, hvor skrækkeligt det står til:
http://puls.politiko.dk/deleoekonomi-eller-daekke-for-fup/

Torben Selch

Blågårdsgade - Thumbs Up
Befolkningen er nødt til at træde op nu. Det bør være mere end tydeligt hvad der foregår.
Et Europa med fler og fler storbyer i flammer.
Et Europa der skal knækkes, velfærdssamfundene smadres og top 1% af 1% stjæler af kassen.

Det mislykkede projekt EU - skal skjules bag ragnarok og flygtninge - som også virker mere end planlagt.

Hvis befolkningen og aviserne (Information) ikke begynder at tage affære og bakker hinanden op - kører det ud over rampen.

DET HER ER PLANLAGT - HVOR TYDELIGT SKAL DET SENDES IND I SYNET PÅ FOLK.

Kaos i Europa, selvbestaltet provokationer mod Rusland og hele militær isenkrammet ført overmod Rusland, alt imens USA kører provokationer imod Kina, Sydamerika og har omdannet mellemøsten til et flammehav af død og ødelæggelse.

Prøv at se det Europa - som aviserne forsøger at undertrykke
https://www.facebook.com/homelandisnotaseries/videos/1057544871005785/

Sup Aya Laya, Flemming Berger og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar