Nye Borgerlige
Læsetid: 12 min.

»Der er altså stor forskel på mig og Mogens Glistrup«

Erhvervsmanden, filminstruktøren, pr-manden, bladudgiveren, lokalpolitikeren – alle vil have noget af Pernille Vermund, stifter af det nye parti Nye Borgerlige. En dag med hende er fyldt med frisk energi og drømme om en position til højre for DF. Ifølge nogle meningsmålinger deles drømmen af hele ti procent af danskerne
Moderne Tider
16. juli 2016
Pernille Vermund har fået stor opmærksomhed, siden hun sidste efterår stiftede partiet Nye Borgerlige. Et parti, der med Pernille Vermunds ord står for »en udlændingepolitik a la Dansk Folkeparti og en økonomisk politik a la Liberal Alliance«.

Pernille Vermund har fået stor opmærksomhed, siden hun sidste efterår stiftede partiet Nye Borgerlige. Et parti, der med Pernille Vermunds ord står for »en udlændingepolitik a la Dansk Folkeparti og en økonomisk politik a la Liberal Alliance«.

Jakob Dall

Havregrynene med rørsukker er ved at blive bløde. Skeen er i limbo mellem skål og mund. Pernille Vermunds talestrøm levner ikke mange pauser til at tygge.

Klokken er otte om morgenen, håret er stadig uglet, men hun er allerede i gang med at snakke politik. Om hvorfor spørgsmålet om flygtninge og indvandrere efter hendes opfattelse er tidens allervigtigste.

»Hvis vi bliver ved at tage mennesker hertil, bliver pengene stille og roligt ædt op. Og så giver det ingen mening at diskutere ældre, sundhed og alt muligt andet,« siger Pernille Vermund.

Stuen virker lidt tom. I et hjørne står fire spande med flexitrax, lego og modellervoks som et synligt tegn på, at det gule bindingsværkshus er indrettet til en familie. Men Pernille Vermund er alene. Eksmanden har børnene i denne uge.

På køkkenbordet ligger Politiken. Pernille Vermunds portræt er i søndagstillægget. Det er derfor, hun har købt den. Hun kunne ikke drømme om at holde den avis. Men det er jo meget godt at vide, hvordan man bliver fremstillet.

Den 40-årige arkitekt og tidligere lokalpolitiker for De Konservative i Helsingør Kommune har fået stor opmærksomhed, siden hun sidste efterår stiftede partiet Nye Borgerlige. Et parti, der med Pernille Vermunds ord står for »en udlændingepolitik a la Dansk Folkeparti og en økonomisk politik a la Liberal Alliance«.

Andre ville sige, at Nye Borgerlige ligger betydeligt til højre for begge partier. Partiet vil blandt andet sende samtlige flygtninge på midlertidigt ophold tilbage til deres hjemlande – også selvom der stadig er krig.

I stedet skal »al hjælp til krigsflygtninge foregå i deres nærområder«, og Danmark skal kun tage få, udvalgte flygtninge, der er »personligt forfulgte«.

Læs også: ’Der er opstået et tomrum til højre for Dansk Folkeparti’

Pernille Vermund har desuden kaldt det danske skattetryk for »voldtægt« af folket. Og i modsætning til Dansk Folkeparti, der siden Brexit-afstemningen er kommet med noget vævende meldinger om deres plan for Danmark, er hun helt klar i sin melding: Danmark skal ud af EU.

Den politiske opskrift er der tilsyneladende efterspørgsel på blandt vælgerne. Partiet har på rekordtid samlet mere end 30.000 underskrifter og foreløbig fået godkendt 15.000 ud af de omkring 20.000, der kræves for at blive opstillingsberettiget. Seks byrådsmedlemmer er sprunget til Nye Borgerlige. Og skal man tro de tilgængelige meningsundersøgelser har partiet gode chancer for at komme i Folketinget.

Det har fået landets journalister til at valfarte til Pernille Vermunds gule bindingsværkshus i Snekkersten ved Helsingør. Og ændret Pernille Vermunds hverdag fundamentalt.

»En ret almindelig dag,« siger hun om dagens program. Som vel at mærke er skemalagt helt frem til kl. 21.

Et par minutter over ni sætter hun sig ved sit aflange, hvide skrivebord i stuen og klapper computeren op. Et tværsnit af et hus i røde, grønne og orange streger dukker op på skærmen.

Pernille Vermund er ved at designe en tilbygning for en af sine kunder og skal have inkorporeret de sidste rettelser. Men hun bliver konstant afbrudt af telefonens brummen. Folk fra partiet. Og folk, der vil tilbyde deres hjælp til projektet.

Da hun rejser sig en time senere, er der kun sat tre krydser på den lange to-do-liste.

Pernille Vermund løber 3-4 gange om ugen, typisk en rute på 12 km, hvor hun afslutter løbeturen med en dukkert ved Snekkersten Havn. I dag bader hun i sit løbetøj. Om vinteren gør hun det nøgen.

Pernille Vermund løber 3-4 gange om ugen, typisk en rute på 12 km, hvor hun afslutter løbeturen med en dukkert ved Snekkersten Havn. I dag bader hun i sit løbetøj. Om vinteren gør hun det nøgen.

Ulrik Hasemann

Offentlig slendrian

Den mørkegrønne Jaguar Sovereign kører på kantstenen, da Pernille Vermund forsøger at vende bilen på den smalle villavej. Hun punkterede i går, så nu er hun på vej til autoværkstedet for at få skiftet dæk. Bilen har hun overtaget fra sin eksmand.

Indtil for nylig havde de, selvom de er skilt, fælles firma og også fælles bil. Men da bilen var fælles, var den ikke fradragsberettiget, fortæller Pernille Vermund. Det er for hende et eksempel på det unødige bureaukrati, som Nye Borgerlige vil gøre op med. Bilafgifterne skal afskaffes helt, mener hun. »Så er der heller ikke brug for fradragene.«

– Men hvad så med miljøet?

»Jeg er grøn,« siger Pernille Vermund. »Men ikke grøn på den måde, hvor man handler ud fra følelser frem for fakta.«

Nye Borgerliges miljøpolitik minder på mange måder om Liberal Alliances, siger hun. »Men der er da nogle forskelle. For eksempel har jeg engageret mig meget i kampen mod sandsugning i Øresund.«

– Hvad med klimaforandringerne? Der har Liberal Alliances ordfører jo sagt, at der ikke er belæg for at sige, at det er menneskeskabt?

»Der er mange, der siger, at klimaforandringer er menneskeskabte. Og mange, der siger, at de ikke er. Så videnskabeligt er der jo forskellige vurderinger af det.«

– Men der er jo studier, der viser, at 97 procent af klimaforskerne er enige om, at klimaforandringerne overvejende er menneskeskabte?

»Jamen inden for de 97 procent er de meget uenige om, hvor meget af det, der er menneskeskabt.«

Klima-snakken afbrydes af en brummen fra Pernille Vermunds telefon. Det er en embedsmand fra social- og indenrigsministeriet. Han ringer for at informere Pernille Vermund om, at ministeriets system til godkendelse af vælgererklæringer er oppe at køre igen efter et nedbrud på tre dage. Hendes tonefald ændrer sig fra imødekommende til mildt irriteret:

»Det har nok kostet os i omegnen af 400 stillere,« siger hun til embedsmanden. »Bare så du har en idé om, hvad det betyder for os. Men det kan du jo selvfølgelig ikke gøre noget ved.«

Fra tidligere nedbrud ved partiet, at mange stillere ikke gør et nyt forsøg på at bekræfte deres vælgererklæring, hvis det først er mislykkedes dem én gang. Og systemet er ofte nede, fortæller Pernille Vermund.

»Hvis man havde hørt om sådan et system i et tidligere østland eller i Sydeuropa, ville man tænke, det var korrupt,« siger hun senere.

»I det her tilfælde tænker jeg bare, det er typisk offentlig slendrian.«

Efter at have fået skiftet dæk, besvaret et telefonopkald fra en entreprenør og samlet sønnen Viggo på 12 op, begiver Pernille Vermund sig cirka kvart i elleve ud på sin faste løbetur.

Hun løber tre-fire gange om ugen. Normalt en rute på 12 kilometer. Men når Viggo er med, nøjes hun med fem. Når hun når ned til Snekkersten havn, springer hun altid i vandet. I dag har hun sit løbetøj på. Om vinteren gør hun det nøgen.

– Er du ikke bange for, at Se og Hør skal stå på lur?

»Nej, så får de bare en god historie,« griner Pernille Vermund.

Pernille Vermund gør sig klar efter løbeturen. Hun skal bl.a. mødes med Liberal Alliances tidligere pressechef, en filminstruktør, som kalder hende for en tsunami, og en kendt tidligere straffet erhvervsmand, som overbringer en invitation fra Bæredygtigt Landbrug.

Pernille Vermund gør sig klar efter løbeturen. Hun skal bl.a. mødes med Liberal Alliances tidligere pressechef, en filminstruktør, som kalder hende for en tsunami, og en kendt tidligere straffet erhvervsmand, som overbringer en invitation fra Bæredygtigt Landbrug.

Ulrik Hasemann

Glistrup og Le Pen

Efter et glas danskvand hjemme på terassen og et hurtigt brusebad sætter hun kursen mod København, hvor hun har nogle politiske møder. I bilen falder snakken på Mogens Glistrup. I Politikens artikel er Nye Borgerliges politik blevet sammenlignet med Fremskridtspartiets. Det er Pernille Vermund ikke helt tilfreds med.

»Jeg synes, det bliver sådan lidt … Hvad er formålet? Er det en udskamning? Der er altså stor forskel på mig og Mogens Glistrup,« siger hun.

– Hvad er forskellen?

»Jeg betaler skat. Og for mig er det vigtigt, at vi har en retsstat. Mogens Glistrup var anarkist, ikke borgerlig.«

Den nybagte partileder er også blevet sammenlignet med andre prominente skikkelser på den yderste højrefløj, der for tiden vinder frem i andre europæiske lande. Blandt andre Frankrigs Marine Le Pen.

Da Pernille Vermund senere på dagen bliver spurgt ind til den sammenligning, reagerer hun med et højlydt suk.

»Det er nemt at sætte folk i bås. Vi er selvfølgelig en del af en reaktion på de samme problemer. Men jeg er jo bare borgerlig. Vores politik er ikke outreret,« siger Pernille Vermund.

– Er Le Pen da outreret?

»Det ved jeg ikke. Jeg ved ikke, om hendes politik er outreret, eller om den bare bliver fremstillet sådan.«

Blandt Nye Borgerliges 1.500 medlemmer har flere en fortid som aktive i andre partier. Brian Møllebjerg (tv.) er tidligere lokalformand for De Konservative. Manden til højre er tidligere DF’er. Pernille Vermund i midten tager sine noter i hånden.

Blandt Nye Borgerliges 1.500 medlemmer har flere en fortid som aktive i andre partier. Brian Møllebjerg (tv.) er tidligere lokalformand for De Konservative. Manden til højre er tidligere DF’er. Pernille Vermund i midten tager sine noter i hånden.

Misundelse

På Café Bopa på Østerbro venter et selskab af herrer. Lars Kaaber, tidligere pressechef i Liberal Alliance, som hjælper Nye Borgerlige med pr. Poul V. Jensen, byrådsmedlem for partiet i Gentofte Kommune.

Og deres gæst: En dansk erhvervsmand, der i parentes bemærket har en dom for økonomisk kriminalitet på cv’et. Han ønsker ikke sit navn i avisen, da han »er nødt til at være partipolitisk uafhængig.«

Erhvervsmanden har selv henvendt sig og tilbudt sin hjælp til at komme med input til Nye Borgerliges skattepolitik. Han har udarbejdet et forslag til en total omkalfatring af skattesystemet, som de fire i dag skal diskutere.

Ord som »risikopræmie«, »bundfradrag« og »aktionærskat« flyver sammen med beregninger fra den liberale tænketank CEPOS gennem luften, mens de drikker café latte på sødmælk. Selskabet er enige om, at det eksisterende system på mange punkter er »vanvittigt«, »bindegalt« og »gakkelak«.

»Hvis der er én ting, der skal med i Danmarkskanonen, så er det misundelse. Det er kraftedeme en dansk værdi,« siger erhvervsmanden.

»Ja, det er jo derfor, vi har topskatten,« siger Pernille Vermund.

Imens sidder Viggo og drikker Fanta og ser film på sin telefon.

»Vi siger nul procent i topskat og nul procent i selskabsskat,« siger Pernille Vermund.

»Og så skal vi have aftrappet alle de sociale ydelser,« siger erhvervsmanden.

»Vores sociale profil skal være, at vi hjælper dem, der virkelig har brug for det,« tilføjer Lars Kaaber.

»Og så er der da også noget socialt i, at folk kan tjene 20.000 om måneden og betale 10 procent i skat,« siger Pernille Vermund.

De tre Nye Borgerlige virker til at synes godt om de fleste af erhvervsmandens forslag. »Men jeg tror, vi skal være forsigtige med at pille ved kirkeskatten,« siger Lars Kaaber.

»Jeg kan godt frygte, at flere ville melde sig ud, hvis vi gjorde det til et kontingent. Folk er mere ligeglade, når det bliver trukket over skatten,« siger Pernille Vermund.

»Der ligger et stærkt værdipolitisk budskab i, at vi støtter op om Folkekirken,« siger Lars Kaaber.

»Men de andre trosretninger med frikirker og muslimer og jeg skal komme efter dig, de må klare sig med kontingentet fra deres medlemmer,« siger erhvervsmanden.

Egentlig skulle Pernille Vermund have brugt nogle timer med sin søn i København, men mødet går over tid, så Viggo bliver hentet af sin far.

Håret tilbage

Inden erhvervsmanden bryder op ved 16-tiden, overbringer han en invitation fra en person i sit netværk, der arbejder for lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug. De vil rigtig gerne tage et møde med Pernille Vermund snart. »Med formanden, direktøren, den faglige chef og det hele.«

I det samme dukker en mand i hvid hørskjorte og solbriller i det tilbagestrøgne hår op. Det er filminstruktøren Theis Molin: Pernille Vermunds næste møde. Han har tilbudt at hjælpe partiet med nogle kampagnevideoer.

»I er det nye. Det her bliver en tsunami,« siger han. »Vi kan tage røven på det politiske establishment. Jeg ser for mig, at Pernille kommer løbende i vandkanten med en masse mænd i speedos efter sig.«

»Det skal stå klart, at jeg er mor og selvstændigt erhvervsdrivende. Ikke politiker. Det er en vigtig del af min fortælling,« siger Pernille Vermund.

»Du skal bare åbne munden, og så tænder jeg kameraet. Du gør det fantastisk,« siger Theis Molin.

»Det med Zenia Stampe gav en god effekt. Det at være lidt populistisk giver noget opmærksomhed,« indskyder Lars Kaaber.

Han henviser til, at Pernille Vermund på Facebook har kaldt Zenia Stampe »spejlblank«, hvilket affødte en artikel på Ekstra Bladets hjemmeside, som blev delt og delt på de sociale medier. I interviewet i Politiken sagde Pernille Vermund, at hun fortrød det udsagn.

Molin og Vermund aftaler at idéudvikle yderligere en anden dag over en grillpølse i Pernille Vermunds have.

Efter endnu et møde på caféen – denne gang med bladudgiveren Carsten Saugmann, der kæderyger Marlboro Gold fra en pakke med kyrilliske bogstaver på advarselsmærkaten – er klokken blevet 18.25.

Ulrik Hasemann

Friblødningstider

På parkeringspladsen ved forsamlingshuset over for Tårnby Rådhus skifter Pernille Vermund til et par høje hæle, hun har liggende i bagagerummet på Jaguaren. Klokken er 19, og hun er på vej til stiftende generalforsamling for partiets lokalafdeling nummer 18: Den i Tårnby og Dragør.

Indenfor sidder deltagerne og venter. Ni er mødt frem. Alle mænd. Pernille Vermund hilser hjerteligt på dem en efter en. Der er småkager på bordet.

»Det er vel oplagt, at jeg som ene kvinde tager mig af at lave kaffe,« siger Pernille Vermund.

»Det er godt at høre i disse friblødningstider,« siger en midaldrende mand.

Det var en joke, pointerer Pernille Vermund efterfølgende. Men ender alligevel med at lave kaffen.

Brian Møllebjerg, lokalforeningens tovholder, læser vedtægterne op. Ingen har indvendinger. Men foreningens navn giver anledning til debat. Brian Møllebjerg, der har en fortid som lokalformand for De Konservative, har foreslået ‘Nye Borgerlige Amager’.

»Erfaringen siger, at der er lidt krig mellem politiske bevægelser i Tårnby og Dragør,« forklarer han. Derfor vil det neutrale ‘Amager’ være bedst, mener han. Men det synes Pernille Vermund ikke er en god idé. For der er også dele af Amager, som ikke hører under Tårnby-Dragør-kredsen.

»Jeg kan være lidt bekymret for, om vores partisekretær får en masse arbejde med at forklare folk, hvor de hører til, når de bor i København S,« siger hun. Det ender med navnet ‘Nye Borgerlige i Tårnby-Dragør’.

»Det her er ikke kun Danmarkshistorie, det er også lokalhistorie‚« siger Brian Møllebjerg, da vedtægterne er godkendt og en formand og bestyrelse er valgt.

Pernille Vermund holder en lille peptalk og giver så medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål.

»Nu har vi haft 18 stiftende generalforsamlinger, og hvis jeg ikke tager meget fejl, er det 15. eller 16. gang, at det kun er mænd, der er med,« siger Brian Møllebjerg. »Hvad gør vi for at tiltrække kvinder?«

»Det er typisk sådan, at der er flest mænd i borgerlige partier,« siger Pernille Vermund. »Måske fordi mænd er mere styret af fornuft, mens kvinder er mere styret af følelser. Jeg ved det ikke.«

Hun tilføjer, at hun »ikke har et ideal om, at vi skal have kønsbalance«.

PR-manden Lars Kaaber beroliger forsamlingen. »I takt med at folk lærer Pernille bedre at kende, skal det nok ændre sig,« siger han. »Hun er en rollemodel, som kvinder gerne vil identificeres med.«

På vej hjem mod Snekkersten lægger Pernille Vermund vejen forbi McDonald’s. Det er først, da hun sidder i sofaen og har fået tændt for aftenens EM-fodboldkamp, at det går op for hende, at hun er kommet til at bestille en BigMac, selv om hun egentlig mente en McFeast.

»Jeg er vist ved at være lidt træt,« siger hun. Klokken er halv elleve. Sine sidste vågne timer bruger hun på at tjekke Facebook og tale i telefon med sin far. Ved midnat synker hun ned i dobbeltsengen på 1. sal.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

"Det skal stå klart, at jeg er mor og selvstændigt erhvervsdrivende."

Det er jo stort set ikke til at have med at gøre.
Hun vil miste kunder og gå rundt med konstant dårlig samvittighed overfor børnene.

Fed annonce for den næste blonde babe på stiletter i dansk politik -
Men kan hun skabe alvorlig splittelse på den xenofobiske højrefløj, skal hun være velkommen.

Michael Kongstad Nielsen, Vibeke Hansen, Flemming Berger, Søren Johannesen, Lars Peter Simonsen, Niels Duus Nielsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Der er altid plads til en mere fra liste C - til højre for det forrige hul i jorden.

Vibeke Hansen, Flemming Berger, Lars Peter Simonsen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Det her lyder præcist som Mogens Glistrup, skal jeg hilse og sige:

Ingen skat for danskere der tjener over x antal kroner, her udmøntet i et forslag om alle, der tjener 20.000 kr. pr. måned (før skat) kun skal betale 20% i skat. Glistrup ville have (ifølge hans datter Eva Glistrups opslag på Facebook for nogle måneder siden), at alle der tjente mindre end 650.000 kr. ingen skat skulle betale. Til gengæld skulle de så selv betale for al hjælp, både lægehjælp, indlæggelse på hospitaler, operationer mm., fuld betaling for tandlægen + fuld betaling til fysioterapeut mm. samt fuld betaling for at få deres børn passet i vuggestuer og børnehaver mm.

Glistrup mente jo også, præcis som erhvervsmanden her, og Nye Borgerlige, at alle sociale ydelser skulle helt væk; opstilles havregrøds automater skulle der i gaderne, så kunne folk trække en skål havregrød deri tre gange om dagen mm. Og den der med at hjælpe dem, der virkelig har brug for det. Den har vi hørt - fra velmenende konservative hattedamer i tidernes morgen (1880erne og frem), der syntes - og synes - at de fattige, ja de skal da være glade for at få borgerskabets aflagte hullede trøje (præcis som i Peters Jul, hvor Peter henter sin bedste hullede trøjede, slidt (tm) til den fattige dreng til jul). Hvem er det som virkeligt har brug for hjælp? misbrugerne, narkomanerne eller? De 120.000 personer på kontanthjælp, som er fysisk eller mentalt syge mm. Eller personer som er fysisk voksne, men har en mental forståelse som en 7-årig eller ?

Så jo, Pernille Vermund, der er del overlapninger mellem din, Nye Borgerliges politik og Glistrups politik.

Carsten Wienholtz, Erik Jensen, Flemming Berger, Søren Fosberg, Ole Frank, Gaderummet Regnbuen, Lars Peter Simonsen, Niels Duus Nielsen, Keld Albrektsen, Ervin Lazar, Kim Houmøller og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Hun kan i hvert fald ikke klage over manglende pressedækning.

Carsten Wienholtz, Holger Madsen, Wilhelm May, Michael Kongstad Nielsen, Lars Peter Simonsen, Dorte Sørensen, Maj-Britt Kent Hansen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Karsten Aaen

Og så nævner du slet ikke Glistrups største besparelsesforslag.............

Det samlede forsvar skulle nedlægges og erstattes af en telefonsvarer,
der på russisk sagde "Vi overgiver os".

Jamen altså............

Lars Peter Simonsen, Dorte Sørensen, Ervin Lazar, Kim Houmøller og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Vermund har det med at skifte mening, alt efter hvem hun taler med. På sin facebokk-profil skriver hun d.. 28. maj i år: "Tænk, hvis danskerne havde lyttet til Glistrup. Så ville jeg have kunnet nyde livet med mine drenge, passe mit firma og slippe for at engagere mig i politik. Man lyttede ikke i tide." https://www.facebook.com/740127218/videos/10153689231002219/

Og det er ikke første gang, hun har hyldet Glistrup, så hvad er det hun leger?

Carsten Wienholtz, Wilhelm May, Janus Agerbo, Lars Peter Simonsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ret skal være ret: Glistrups forslag var en skattefri bundgrænse på 60.000, svarende til et på det tidspunkt muligt livsgrundlag.

Randi Christiansen, Søren Johannesen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Hvad er forskellen på to tosser?

Carsten Svendsen

Pernille Vermund er en "Parti-Babe", det var Mogens Glistrup ikke... :o)

Søren Kristensen, Flemming Berger, Lars Peter Simonsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Hun skrev en lang klumme i Eb, der handlede om en ting: muslimerne og afrikanerne stjæler penge fra kontanthjælpsmodtagerne og gør deres liv utåleligt.
Ud over at hun jvf partiprogrammet ikke bryder sig det mindste om kontanthjælpsmodtagere, så lyder det da ret meget som Glistrup.

Carsten Wienholtz, Wilhelm May, Arne Lund, Søren Fosberg, Lars Peter Simonsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Glistrup var langt sjovere, uanset om man var enig med ham eller ej.

Ham var jo i virkeligheden noget så sjælden som en uerkendt borgerlig fluxus kunster.

Randi Christiansen, Flemming Berger, Søren Fosberg, Lars Peter Simonsen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Jensen

Forskellen er vel ca 50 kg.

Ole Christiansen, Flemming Berger og Lars Peter Simonsen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

@ Steffen GIiese - og andre.

Ja, det er korrekt, at Glistrups forslag var en skattefri bnundgrænse på 60.000 kr. I 1972 eller i 1975. Det er den bundgrænse, som Eva Glistrup (hans datter) i et indlæg på Facebook for nogle måneder siden, mente svarede til cirka 600.000 eller 650.000 kroner i dag. Her kom hun også med den udmelding, ay ifølge Glistrup så skulle alle sociale ydelser afskaffet, folk der havde fået den skattefrie bundgrænse på 650.000 kr. (2016-niveau), måtte selv betale for lægehjælp, operationer og indlæggelser på sygehuse og hospitaler, for at få deres børn passet i vuggestuer og i børnehaver mm.

Poul Sørensen

Nu skal vi huske på, at politikerne i stor udstrækning kun udnytter at befolkningen er politiske analfabeter - politikerne behøver ikke selv være idioter. Tag racisme, der er sikkert mange "racistiske politikere", der på det personlige plan ikke selv er racister, men udelukkende udnytter at en stor del af befolkningen er racister. Dette argument kan også overføres til den økonomiske politik, der er uden tvivl mange politikere på højrefløjen der godt ved, at skattelettelser ikke giver flere arbejdspladser, de udnytter bare at en stor del af befolkningen er økonomiske analfabeter og tror at rige mennesker er lig med flere arbejdspladser.
- Alle politikere er ens de søger alle under en og anden vinkel, at bruge borgernes uvidenhed imod dem selv.
- Spørg dig selv om du vil købe en brugt bil af den politiker som du har tænkt dig og stemme på og hvis ikke, så stem blankt.

Carsten Wienholtz, Kim Houmøller, Lise Lotte Rahbek, Janus Agerbo, Lars Peter Simonsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Poul Solrart Sørensen, det er i det hele taget blevet stedse mere umuligt at tro, at politikerne mener, hvad de siger, endsige tror på deres egen politik.

Thomas Andersen

Fløjene i dansk politik er da allerede stærkt dækket af ligegyldige partier...

Anett Desiree Avlastenok

@ Poul Solrart Sørensen

Du skriver;

"- Spørg dig selv om du vil købe en brugt bil af den politiker som du har tænkt dig og stemme på og hvis ikke, så stem blankt". Citat slut..

Når du skriver, "så stem blankt" - h v a d mener du så helt konkret ?

FORDI, - der er store og afgørende forskelle på;

1. at smide en blank stemme i stemmeboksen - OG så til;

2. at blive hjemme - hold sig væk !

Kender du forskellen ?
Fordi, politikere og medier gør ikke befolkningen klar på forskellen (lidt ligesom sagsbehandler der holder § 34 skjult, for borgerne - fordi kommunen kan miste økonomi. Eller, at de politisk bevidste sofavælger ganske enkelt ikke findes, i samfundet, hverken for politiker eller de oppefra styrede medier..)

Og når man, som du, opfordrer folk til, at "AT STEMME BLANKT" - så er det ret afgørende og vigtigt, at man konkretiserer forskellen på 1. og 2. - så folk kan træffe deres valg udfra et saglig grundlag !

Så fortæl mig, - ved du hvori forsekellen består på 1. at blive hjemme eller 2. smide en blank stemme i stemmeboksen ?

Ellers vil jeg gerne fortælle dig det ...

Hilsen en politisk bevidst SOFA-vælger.

Poul Sørensen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

’Der er altså stor forskel på mig og Mogens Glistrup’

Helt sikkert! Vi så aldrig Glstrup i lårkort eller bikini.

Frank Hansen, Helene Kristensen, Flemming Berger, Ole Frank, Grethe Preisler og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen
Niels Duus Nielsen, Torben Skov og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Torben Skov,
Måske kom du bare ikke de rigtige steder i de brølende tressere og halvfjerdsere.

Jeg har heller aldrig været til party i Villa Fjolle. Men jeg har kendt en pige, der var ansat som 'morgenbolle-dame' hos rejsekongen Simon Spies med det tynde skæg og den drævende stemme i hans og 0-skatteadvokat Mogens Glistrups velmagtsdage ;o)

Michael Kongstad Nielsen
Arne Lund, Flemming Berger og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Sådan har georgieren og præsteseminaristen fra jesuitterkollegiet, Josef Stalin i hvert fald aldrig markedsført sig selv i tabloidpressen.

Konservative er det parti der modtager flest støttekroner fra erhvervskredse - marodørerne flokkes.

Søren Johannesen

Noget jeg ikke forstår er hvordan nutidens liberalister, kan overbevise sig selv om at Liberalisme skulle betyde:

Al magt og frihed til os og vore ligesindede, og ubegrænset kontrol med og myndighed over alle andre, "ikke troende".

Det er dog den mest forkvaklede form for liberalisme jeg kan forestille mig.

Hvad er det der gør at mennesker som opererer i magtens cirkler er så skræmte ved tanken at lade alle mennesker leve et frit liv efter egene overbevisninger i et lige samfund? Kan det skyldes frygten for, at det ikke ville kunne lade sig gøre at leve "det søde liv" baseret på andre menneskers arbejde i sådan et frit og lige samfund?

Det kan være endog meget svært at frasige sige sine åbenlyse privilegier, når en et mere lige og retfærdigt samfund, alt andet lige, ville reducere selv samme privilegier ....

Carsten Wienholtz, Torben Skov, Helene Kristensen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

I artiklen udtrykkes undren over at der kun er mænd med til de stiftende partiforeningsgeneralforsamlinger. Det er da soleklart. De har allesammen heftige fantasier om Pernille Vermund.
hvis hvis hun ikke havde været så lækker var det ikke gået helt så nemt kan jeg forsikre jer om.

Grethe Preisler

@Troels Brøgger: "hvis hun ikke havde været så lækker"

Din værkstedshumor er ubetalelig. Nu forstår jeg straks bedre, hvordan "Amalie fra Paradise Hotel" bærer sig ad med at leve godt af sine talenter ... ;o)

Men synes du virkelig, 'lækkermåsen' på billederne ovenfor er mere fristende at sætte tænderne i end en røget sild med chokoladeovertræk?

Torben Lindegaard

@Grethe Preisler

Jeg er helt klart ved at blive for gammel - jeg må se at få gjort noget ved det - jeg blev faktisk lidt harm på Troels Brøgger, som jeg synes nedvurderer Pernille Vermund.

Dit lette anslag kl. 8:48 er langt at foretrække for et surt indlæg.

Men jeg vil godt kippe med flaget for en kvinde - fraskilt mor og selvstændig erhvervsdrivende - som orker at rende et nyt parti i gang.

Grethe Preisler

@Torben Lindegard,

'selvstændig erhvervsdrivende' er en noget luftig stillingsbeskrivelse. Den kan være hvad som helst, fra 'dørsælger af hjemmehæklede grydelapper' til iindehaver af et escort-bureau for forretningsmænd fra provinsen, der står og mangler en tresproget korrespondent til at stenografere og renskrive sine kontrakter med forretningsforbindelser i København, Paris og London.

Torben Lindegaard

@Grethe Preisler

"’selvstændig erhvervsdrivende’ er en noget luftig stillingsbeskrivelse"

Bevares, men i artiklen fremgår det, at Pernille Vermund er arkitekt og driver en tegnestue.

Her er et link til tegnestuen
http://www.vermundgere.dk

Anett Desiree Avlastenok

Det er at tale ned til kvinder, at bringe deres udseende på banen - medmindre de selv spørger om DIN mening... Det er et samfundsproblem / kultur som førers videre over mod vold på og voldtægt af kvinder..

Vi vil ikke SES på, som et objekt, for DINE behov, efter forgodtbefindende - så er det sagt ! Ellers så smut en tur på Ekstra Bladet og få et fix !

Jørgen Larsen

@Karsten Aaen

"Ingen skat for danskere der tjener over x antal kroner, her udmøntet i et forslag om alle, der tjener 20.000 kr. pr. måned (før skat) kun skal betale 20% i skat. Glistrup ville have (ifølge hans datter Eva Glistrups opslag på Facebook for nogle måneder siden), at.........
"

Ret godt gået i betragtning af, at Eva Glistrup døde i 2006 ;-).

@Jørgen Larsen.
Lad os bare holde fast i det centrale budskab, og antage at der er smuttet noget med navnene ;-) Måske er det Anne-Marie Glistrup der tænkes på, hun er nemlig meget opsat på at tjene penge på sin fars forkvaklede samfundsvisioner.

Carsten Wienholtz, Karsten Aaen og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Erik Jensen,
Jeg tror nu ikke det kun er for pengenes skyld, Anne-Marie Glistrup skriver pæne ting om sin afdøde far. Det kunne jo også være fordi hun var glad for ham som barn. Blod er som regel tykkere end vand, og det hører med til at blive ældre, at man får lettere ved at tilgive sine forældre, at de heller ikke var fuldkomne.
Eller som min yndlingsniece plejer at sige: "Det er aldrig for sent at få en god barndom".

Torben Lindegaard

@Grethe Preisler

Jeg kender kun Pernille Vermund fra artiklen -
og dér står ikke noget om hendes privatøkonomi.

Men hvor har du fra, at hun er på spanden?
Og at det skulle være grunden til, at hun stifter et nyt parti?

Eller du kagler måske bare?

@Grethe Preisler
Det har du sikkert ret i, et stykke hen ad vejen i hvert fald. Anne-Marie skriver nemlig, at hun altid har beundret sin fars virke.
Det er min fejl, at jeg ubevidst tænkte, at Glistruptilhængere drives af økonomiske motiver, frem for af kærlighed og filantropi.

Ernst Enevoldsen

Årh, hold da op. Hvis der er nogen der ligger og fræser mellem posterne i fagbevægelsen, a-kasserne og politik er det sgu da Enhedslisten. Uffe'isterne tage jeg ikke med, for han har jo erklæret at Alternativet er et firma der skal tjene deres egne penge.
Pernille Vermund har bare set et stemning og fundet ud af at der er forretn... at hun føler et kald i forhold til disse borgere. Og det er ret godt set.
Man kan vel kalde det et mix mellem Anna Libaks glimrende analyse her og sikkert egen indtjening. So what.

Grethe Preisler

Ja Ernst Enevoldsen,

Anna Libak har altid været et af de kvikkeste hoveder i den kvikkeste ende af skribentmassen fra pigeskolen i den borgerlige presses filial af 'døgnets rejsestald'', hvor dagens nyheder bliver skåret i passende bidder til de opstaldede krikker, mens postilloner og chefredaktører fortærer deres aftensmad i hhv. slyngelstuen og herreværelset på landevejskroen efter dagens dont.

Men Libak er jo ikke kun bedre begavet, men også bedre uddannet end de fleste af de skriverkarle m/k, der tjener til smørret på brødet ved at fordele den skårne hakkelse i krybberberne, så hun er sikkert for dyr i drift for en lille udfaldstuet 'pjosker' af et dagblad som nærværende, der bryster sig af at lægge lokaler til det forum, hvor landets bedste hoveder diskuterer de mest presserende emner.

Hvis jeg var en rig mand, og havde arvet penge nok til at købe og udgive min egen omnibusavis, ville jeg ikke betænke mig et sekund på at give Anna Libak et tilbud, hun ikke ville afslå, om at beklæde posten som ansvarshavende chefredaktør på samme. Men ak, det er jeg ikke og bliver det heller aldrig, så det får være.

Henrik Bjerre

@Frank Hansen

Jeg synes ikke dit argument er sobert med den partielle statistik. Hvad er den typiske købekraft per arbejdstime for en veluddannet japaner sammenlignet med en dansker?

Ole Christiansen

Forskellen på Glistrup og Vermund:
Glistrup så frygtelig ud, men når han åbnede munden blev man godt underholdt.
Vermund ser godt ud, men når hun åbner munden, så vil man bare gerne væk.

Jens Erik Starup

Snak kan man ikke bruge til noget, Leo Nygaard. Det er sådan set det eneste, der er forkert.