Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg fyre en flexjobber

20. august 2016

Den røde direktør

Jeg er direktør for en kulturinstitution, som bla. gerne vil hjælpe socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet. Men jeg står i et dilemma: Vi har i et par år haft en knapt 60-årig ufaglært ansat i et flexjob til forefaldende arbejde. I dennes ferie har vi haft en flygtning, der også er ufaglært og endnu ikke kan dansk, som vikar. Flexjobberen skal ifølge aftalen arbejde mindst 20 timer om ugen, men er tit syg, holder lange pauser og har en effektiv arbejdstid på det halve.

Vikaren er effektiv, når langt flere opgaver, er blevet bedre til dansk og er faldet godt til på arbejdspladsen. Men nu lakker vikariatet mod enden. Flygtningen skal erstattes af flexjobberen med modvilje og øv-dage.

Flexjobberen har fået at vide, at vi ikke er tilfredse med indsatsen, men det hjælper ikke – og efterlønnen er lige om hjørnet. Omvendt har flygtningen givet den en skalle, og det burde gavne ham. Det letteste er at beholde status quo. Så undgår jeg at skabe utryghed på arbejdspladsen, ballade med fagforening osv. Men jeg vil føle mig lidt som en kryster – håber brevkassen kan hjælpe. (fork. af red.)

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henvend dig til Jobcenter, søg at tilpasse din fleksjobbers effektive arbejdstid til det han kan levere. Det vil sige sæt timerne du skal betale for ned og ansæt så med de penge du sparer flygtningen efter det ved trepartsforhandlingen i forår aftalte regelsæt.
Så hjælper du to mennesker.