Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Hvordan tackler man at være lesbisk i det offentlige rum?

Skal jeg kysse og holde i hånd med min partner og forsøge at se bort fra mit eget behov for at blive læst som en ’helt normal kvinde’ for på den måde at være min partners allierede? Arkivfoto

Skal jeg kysse og holde i hånd med min partner og forsøge at se bort fra mit eget behov for at blive læst som en ’helt normal kvinde’ for på den måde at være min partners allierede? Arkivfoto

Ditte Valente

27. august 2016

Kvinde, København

Jeg er en kvinde sidst i 20’erne og danner par med en kvinde. Vi er i den heldige situation, at de fleste af vores forskellige venne- og familiefællesskaber finder det naturligt, at kærester kan have alle slags køn, men det skåner os selvsagt ikke fra omverdenens reaktioner på vores forhold.

Jeg har selv meget svært ved at være åben omkring min ’seksualitet’ (hvad det så betyder) og vil helst undgå opmærksomhed og reaktioner fra fremmede.

Min partner har lettere ved at tackle den slags, og det hænger nok til dels sammen med, at hun på grund af sit udseende altid læses som ’lesbisk’ eller ’mand’, og derfor dagligt modtager fordømmende blikke, skingre kommentarer og udsmidninger fra dame-toiletter.

Hvordan tackler jeg den privilegieforskel, der er mellem os, når vi er i offentligheden? Skal jeg kysse og holde i hånd med min partner og forsøge at se bort fra mit eget behov for at blive læst som en ’helt normal kvinde’ for på den måde at være min partners allierede? Og hvordan er man i det hele taget en god allieret i hverdagen?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu