Læsetid: 3 min.

Et Danmark på randen af borgerkrig?

Den gamle venstrefløjside om falsk bevidsthed tog afsæt i objektivt målbare forhold i samfundet. Den moderne højrefløjs variant af den tankegang synes funderet i den blå luft. Alligevel er truslen om borgerkrig alarmerende
27. august 2016

Man skulle ikke tro det, hvis man kiggede ud af vinduet, men der tales om borgerkrig i Danmark.

I september sidste år advarede Mikael Jalving i Politiken om risikoen for borgerkrig – »lad os sige om 50-60 år« – som et kombineret resultat af den stigende muslimske indvandring og den 68-ånds- og velfærdsstatsbefængte »pøle af slaphed«, som ifølge Jalving truer med at opløse det danske samfund indefra.

Gymnasielektor Niels Vestergaard Thomsen – som fik påkaldt sig mediernes opmærksomhed, da han på Facebook sammenlignede Venligboerne med ’tyskerpiger’ – medgiver, at »Tonen er hård, ja, men det er fordi, vi er på kanten til en borgerkrig«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Nissen
  • Jes Kiil
Erik Nissen og Jes Kiil anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det kan meget vel være at vi er på randen af en borgerkrig, men det et ikke de brudflader som optager sindene i ovenstående artikel, som jeg desværre ikke kan læse, der vil forårsage den.
Uligheden og stigmatiseringen af de overflødige er mit bud på en brudflade.

Hvorfor fremmes racisme som brudflade af magthaverne? Er det mon den primitive del og hersk-tankegang? Hvad nu hvis middelklassen ikke længere lader sig narre?

jan henrik wegener

På et tidspunkt var der nogen der opfandt begrebet "kold krig", om noget der egentlig ikke var krig som man normalt forstår det(selvom Marie Krarup og andre måtte mene noget sådant), men heller ikke "rigtig" fred. Hvis der kan være "kold krig" kan der så komme "kold borgerkrig" og hvad ville en sådan indebære? Kan der komme indre barrierer mellem folk eller usynlige "jerntæpper" som man ikke skal overskride, selvom det egentlige voldsniveau er lavt?