Læsetid: 2 min.

'Sæt gode pædagoger til at lære dem noget om vores land'

6. august 2016

– Hvad tænker du om de mange mennesker, der kommer hertil fra andre lande?

»Jeg kan da godt se, at det er et vanskeligt problem. Det er ikke bare at slå ud med armene og sige velkommen. Selvfølgelig skal det gøres med en vis omtanke. Man vil gerne tage sin del, og måske også lidt oveni, men ikke dem alle sammen. Når der er det kæmpe pres på de forskellige regioner, tænker man jo, at der er brug for en indsats. Men det skulle hele verden jo være enige om. Der ville ikke være mange, der flygtede, hvis det ikke var fordi, de ikke kunne andet. Hvis man har det rædsomt et sted, tænker man naturligvis på at komme et andet sted hen.«

– Hvad tænker du om den måde, vi taler om flygtninge på?

»Nogle er helt horrible i deres måde at tale på, som eksempelvis Dansk Folkeparti. Jeg synes også sådan en som Inger Støjberg er the limit – hende får jeg lidt myrekryb af.«

– Hvad er det, der går dig imod?

»Jeg synes, det er meget brutalt – lige på og hårdt. Der er ingen diskussion.«

– I denne uge er der et flertal at partierne i Folketinget, der har meldt ud, at de mener, man skal indføre udgangsforbud for de unge asylansøgere, der laver ballade eller begår kriminalitet. Mener du, at personalet på centrene skal kunne frihedsberøve asylansøgere?

»Det er et meget vanskeligt spørgsmål. Jeg synes ikke umiddelbart, at det lyder tiltalende, men jeg kan godt se, at hvis der er problemer med nogle af de her flygtninge, så må man gøre et eller andet. Men om man skal isolere dem, det ved jeg ikke, om er den rigtige vej. Mange af dem, der laver ballade, gør det sikkert, fordi de keder sig. Så hvis vi kan gøre noget for at strukturere tilværelsen for dem, der opholder sig i lejrene og på en eller anden måde aktivere dem. Det er jo de unge mennesker, der laver ballade, og de har ikke altid fantasi til at finde på, hvad de skal lave.«

– Trine Bramsen fra Socialdemokraterne mener, at man skal undervise unge asylansøgere i, hvordan man opfører sig i det danske samfund. Hvad, mener du, er vigtigt at lære flygtninge om Danmark?

»Demokrati i det hele taget, men det gælder i mange forskellige forhold. For det første må man prøve at lære dem ikke at være voldelige. Det er vel de voldelige, som de er interesseret i at spærre inde? Jeg synes, at man skal fortælle dem, hvad Danmark er for et land. Både om vores historie og sociale forhold – der er sikkert mange ting, som de gerne vil vide. Derfor synes jeg, at man skal sætte nogle gode pædagoger til at lære dem noget om vores land.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu