Læsetid: 1 min.

Virkeliggjort socialisme

6. august 2016

Venezuelas stolte folk rejser sig i trods mod den imperialistiske konspiration, der har undermineret oliemarkedet og dermed landets økonomi.

For at »garantere madforsyningen, social retfærdighed og demokrati« har præsident Nicolás Maduro udstedt dekret nummer 9855, som giver arbejdsministeriet mandat til at beordre »alle arbejdere fra den offentlige og private sektor med tilstrækkelige fysiske evner og teknisk viden« til at arbejde i landbruget. I første omgang i en periode på 60 dage – som dog kan forlænges »hvis omstændighederne kræver det«.

Ganske forudsigeligt forsøger den monopolkapitalistiske verdensmagts sædvanlige håndlangere at miskreditere de venezuelanske arbejderes uselviske opofrelse. »Tvangsarbejde,« snerrer den såkaldte menneskeretsorganisation Amnesty International – i bitterhed over denne uventede modstand mod det imperialistiske kupforsøg. Men at arbejde for sit fædreland kan aldrig være tvang – det er en ære. Længe leve den virkeliggjorte socialisme!

Dan Jørgensens agurk

Her i spalten begræd vi for to uger siden, at vi denne sommer så godt som intet har hørt til den ukronede agurketidskonge, Dan Jørgensen. Vi savner stadig Dan, men naturligvis kan tronen ikke stå tom en hel sommer.

Derfor er det aldeles glædeligt at den purunge SF’er Jacob Mark har grebet chancen og sat sig tungt i sædet med forslag om havregryn i folkeskolen, minimumsnormeringer i børneinstitutionerne og en ’kreativ karakterskala’. Det er en fryd at se, hvordan næste generation løfter den tunge arv. Tak, Jacob! Også for at minde os alle om, at der rent faktisk findes unge SF’ere, som ikke er konverteret til Socialdemokratiet. Endnu.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu