Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Gælder samtykke også feriebilleder?

24. september 2016

LG, 29 år, mand

Jeg er lige kommet hjem fra ferie med en mobiltelefon fuld af billeder. På et af dem sidder mit kæreste i en solseng på en strand og smiler. Jeg er rigtig glad for billedet og vil gerne vise det til folk.

Desværre viser billedet også en nøgen mand, som ligger og solbader bag min kæreste. Han har spredte ben og hans ædlere dele er til frit skue. Billedet er taget uden mandens samtykke. Han ved ikke, at han optræder på det.

Kan jeg vise billedet til andre eller skal jeg slette det? Det er ikke muligt at beskære ham ud, for så mister min kæreste sin arm.

Svar I:

Det offentlige rum kan være et farligt sted at opholde sig i. Jeg erindrer en mand, der havde inviteret sin (gifte) elskerinde med til en håndboldkamp.

På et pressebillede, som havnede i avisen, kunne man se et udsnit af publikum, herunder det pågældende par. Det så konen tilfældigvis, og så var det sket med ægteskabet.

Manden ville anlægge sag mod avisen, men opgav, da loven er klar på det punkt: I det offentlige rum må man finde sig i at blive fotograferet på afstand i en folkemængde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu