Brevkassen: Kan et barn få ham til at skifte mening?

Moderne Tider
3. september 2016

Singlen fra Aarhus

Jeg er sidst i 30’erne, single og ønsker mig inderligt en familie.

De sidste par måneder har jeg set en del til en mand, som gerne vil have sex med mig, men ikke ønsker et forhold. I går da vi var sammen, sprang kondomet.

Han foreslog, at jeg løb på døgnapoteket efter en fortrydelsespille, men det lod jeg være med.

Hans reaktion var ikke entydig. Han siger, at det er min egen beslutning, og at han gerne vil være far, men ikke ønsker at være kærester med mig.

Jeg ønsker ikke et barn alene, men tænker, at hvis jeg er blevet gravid, og det lille menneske først ankommer, så ændrer han måske mening og flytter ind?

Svar I:

Siden du skrev, må du have fundet ud af, om du blev gravid. Hvis ja, er du ikke gravid med en kernefamilie, men derimod med et barn. Så vil du have sådan et? Det er sådan set det, der er overvejelsen.

Det er svært at finde et andet voksent menneske, man kan finde ud af at leve resten af sine dage med. Sandsynligheden for at du ikke kan, er faktisk ret høj. Der er en god chance for, at din drøm om i hvert fald en gammeldags kernefamilie ikke kommer til at gå i opfyldelse.

Det, du skal spørge dig selv om, er, om du også drømmer om en anden slags familie – en som består af dig og dit barn. Og kun i anden række af de andre mennesker omkring jer, herunder dine venner og barnets far.

Sådan nogle familier findes der mange af, der er ikke nogen særlig signifikans for, at de er hverken værre eller bedre end den heteronormative kernemodel.

Hvis du kan se det for dig, og du tror på, at manden kan være en god far, lyder det, som om du har en ret god chance her.

Men jeg håber ikke, du mente seriøst, at du ville sætte et helt menneske i verden bare for at lokke en mand til at flytte ind.

—Lotte Folke Kaarsholm

Svar II:

Ser vi på hans handlingsmønster hidtil, er der ikke grund til stor optimisme: Han ville ikke være kærester til at starte med, han ville købe en fortrydelsespille, da uheldet skete – og han vil ikke være kærester efterfølgende.

Jeg har svært ved at se, at han skulle ændre holdning, fordi der kommer en baby.

Babyer er søde, men de er også besværlige. Og parforhold er besværlige, når man har et spædbarn – der skal gerne være noget kærlighed at bygge det på.

Så med mit kendskab til parforhold, spædbørn og mænd generelt vil jeg vurdere, at vi er nede på en samlet sandsynlighed i omegnen af de fem til otte procent.

Du skriver, at hans reaktion ikke er entydig, men det synes jeg faktisk, at den er – han virker afklaret og ærlig, og det skal du være glad for. Det ville være langt værre, hvis han meldte tvetydigt ud, og du gik ind i det med en falsk forhåbning.

Så regn med, at han kun er der på papiret og bankbogen, og mærk så efter, om du er klar til at gøre det på de præmisser.

— Kristian Villesen

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Jeg tjekker lige datoen.. jo, der STÅR 2016.
Var et øjeblik bange for at være snublet i en tidslomme.

Grethe Preisler

@Lise Lotte Rahbek
"Skriv til brevkassen. Hvis brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål" .... ;-)

Lise Lotte Rahbek

Jo, vist så, Grethe Preislr, men de havde vel ikke behøvet at hente spørgsmålene fra famebladslitteraturen årgang 1971, tænker jeg.
Men fred med det. Sådan en lille tidslomme er da også meget .. ehmn.. ja.. øh.. det er den da.

Lise Lotte Rahbek

(beklager tastefjel)

Grethe Preisler

Tænk engang, Lise Lotte Rahbek - den slags damebrevkasse-spørgsmål har jeg slet ingen erindring om, at man beskæftigede sig med på redaktionelt niveau i dagbladet Information anno 1971.

Så hut jeg hvisker, var det først et par år efter efter fremkomsten af Suzanne Brøggers debut-debatbog 'Fri os fra kærligheden' i 1973, der for alvor kom gang i 'kønsrolledebatten' i det forum, hvor landets også dengang bedste hoveder diskuterede 'de mest presserende spørgsmål' med sig selv og hinanden ;-)

Hvad blev der af spørgsmålet: 'Hvor meget mandighed sidder der i en kindtand?' - fik vi nogensinde svaret? - ville da gerne vide resultatet ... ;-)

Lise Lotte Rahbek

Aahh, Grethe Preisler, jeg har først introduceret mig for Informationssfæren i '11 og har dermed ingen kvalificeret erindring om emnerne førud.
Jeg kan til gengæld tydeligt huske brevkassespørgsmålene gennem 70'erne, da min mor købte 'Hjemmet' eller Søndagsjournalen og hvad de nu hed,
og hvor kvind var meget optaget af emnet om, hvorvidt det var en god ide at knytte en uvildig ungkarl til sig med et barn. Det blev - så vidt jeg husker - ikke ligefrem ansat for god dameskik dengang heller.

Henrik L Nielsen

Det er da forhåbentligt ikke et rigtigt spørgsmål?
Et barn er aldrig en løsning men et ansvar.

Christel Larsen

Jeg havde ikke før set at de selv opfandt spørgsmål, hvis de manglede. Men dette var da åbenlyst det mest stupide jeg længe har læst, jeg tjekkede for om der stod 1 april, inden det gik op for mig ved hjælp af kommentarerne at brevkassen var ren fiktion. Nu giver den brevkasse mere mening , med de ting de normalt tager op.