Læsetid: 4 min.

’Det er helt på niveau med, hvad man ser i fjernsynet’

»Man tænker måske, at det ikke haster lige så meget, som hvis man har fået et akut astmaanfald eller lignende. Men en ung pige, som er selvmordstruet og har taget piller eller skåret i sig selv, kan jo ikke vente til på lørdag«
»Man tænker måske, at det ikke haster lige så meget, som hvis man har fået et akut astmaanfald eller lignende. Men en ung pige, som er selvmordstruet og har taget piller eller skåret i sig selv, kan jo ikke vente til på lørdag«

Jakob Dall

1. oktober 2016

Du har arbejdet i hovedstadens psykiatriske akuttjeneste siden 1997. Kan du give nogle eksempler på, hvor beredskabet har gjort en forskel?

»Jeg tror, vi gør en forskel næsten hver dag. De mest ekstreme eksempler er dem, hvor vi har en gidseldrama-situation, hvor folk truer med at tage deres eget eller andres liv, og hvor vi i samarbejde med politiet forsøger at få situationen under kontrol. Det er helt på niveau med, hvad man ser i fjernsynet. Det er jo højspændte situationer, hvor politiet ofte møder talstærkt op. Jeg har selv engang prøvet at være ude med omkring 50 politibetjente. Vores rolle er at prøve på at berolige den person, som for eksempel truer med at begå selvmord, og få tilbudt hjælp.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu