Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Jeannette Ehlers

Kunstneren Jeannette Ehlers, der er aktuel med bogen 'Say It Loud!', oplevede et personligt og kunstnerisk vendepunkt, da hun læste Thorkild Hansens bog 'Slavernes kyst'
Moderne Tider
10. september 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg har for nyligt læst Vi burde alle være feminister af Chimamanda Ngozi Adichie og fristes til at sige, at den burde alle læse.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det er Thorkild Hansens Slavernes kyst, som jeg læste for en del år tilbage under en tur til Ghana. Denne tur i følgeskab med denne bog gav mig et wake up call af dimensioner og blev vendepunktet i mit liv samt i min kunstneriske praksis.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg kan ikke komme i tanke om en »værste bog«, derfor har jeg tilladt mig at nævne en bog, som jeg synes er problematisk - og det er en børnebog. Klods-Hassan af Manu Sareen er sympatisk i sit ønske om at repræsentere de ikke hvide børn, som ellers aldrig optræder i danske børnebøger. Det er dejligt befriende, og jeg billiger intentionen i høj grad - men jeg synes, at fremstillingen er endt alt for stereotyp og desværre ikke virker helt efter hensigten.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg læser nærmest kun litteratur, der bearbejder de tematikker, som er knyttet til mit arbejdsområde; kunst og kolonihistorie, herunder kulturarv, magtstrukturer, identitet og dekoloniale narrationer.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser selvfølgelig mange artikler på nettet i løbet af dagen. Når jeg finder tid til at læse bøger, læser jeg som regel om aftenen. Men det er desværre ikke så tit det sker, da jeg ofte er alt for træt – sådan er livet i mange børnefamilier, tror jeg. Forleden dag besluttede jeg mig dog for at finde tid til at læse en bog på min altan midt på dagen! Det var digtsamlingen The Organist’s Daughter af den herboende amerikanske digter Lesley-Ann Brown. Super fantastisk moment jeg fik dér med en stærk og smuk bog.«

Læs også: Hvor skal vi gøre af den danske kolonitid?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her