Læsetid: 1 min.

’Alepponica’

Der hang en reproduktion af Pablo Picassos maleri Guernica i vores spisesture, da jeg var barn, og det har fulgt mig lige siden

Vasco Gargalo

Moderne Tider
8. oktober 2016

Vasco Gargalo fortæller:

»Der hang en reproduktion af Pablo Picassos maleri Guernica i vores spisesture, da jeg var barn, og det har fulgt mig lige siden. Jeg har altid været fascineret af dets sorthvide gengivelse af raseriet over bombardementet mod en lille spansk by – Guernica blev bombet af nazisterne med Francos støtte i 1937 – og den modernistiske, kubistiske gengivelse af menneskenes og dyrenes lidelser. Af figurerne, deres form og den nød, de er i; deres tomhed, der viser, at de er fanget i en krig uden forklaring.«

»Det syriske folks lidelser er ikke anderledes.«

Vasco Gargalo (f. 1977) er portugisisk tegner og illustrator og tegner til både portugisiske og internationale aviser og tegnerfællesskabet Cartoon Movement.

www.ilustragargalo.blogspot.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her