Satire
Læsetid: 4 min.

Her er de statsautoriserede fornuftstemmer

Regeringen har besluttet at sætte et statsligt korps af ’digitale fornuftsstemmer’ ind i kampen på nettet for at forhindre unge i at blive radikaliserede. Efter lange seje drøftelser har 11 personer vist sig vægtige, fornuftige og velargumenterede nok til at snige sig igennem Søren Pinds enøjede nåleøje. Moderne Tider kan her afsløre identiteten på de mænd og kvinder, som skal redde os fra terror og kaos.
Regeringen har besluttet at sætte et statsligt korps af ’digitale fornuftsstemmer’ ind i kampen på nettet for at forhindre unge i at blive radikaliserede. Efter lange seje drøftelser har 11 personer vist sig vægtige, fornuftige og velargumenterede nok til at snige sig igennem Søren Pinds enøjede nåleøje. Moderne Tider kan her afsløre identiteten på de mænd og kvinder, som skal redde os fra terror og kaos.

Nilas Røpke Driessen

Moderne Tider
22. oktober 2016

Regeringen har besluttet at sætte et statsligt korps af ’digitale fornuftsstemmer’ ind i kampen på nettet for at forhindre unge i at blive radikaliserede.

Efter lange seje drøftelser har 11 personer vist sig vægtige, fornuftige og velargumenterede nok til at snige sig igennem Søren Pinds enøjede nåleøje. Moderne Tider kan her afsløre identiteten på de mænd og kvinder, som skal redde os fra terror og kaos.

Emma Holten

Femnisten og selfiedronningen har en så imponerende viden om hiphop, at hun let og troværdigt vil kunne indlede en chat om Nas eller Kendrick Lamar med voldsparate ghettotyper.

Derefter kan hun langsomt væve dem ind i sit sinitre spind af queerteori og socialkonstruktivisme, indtil de unge indser, at de israelske bosættelser og Muhammed-tegningerne blot er sociale konstruktioner, som vedligeholdes gennem performative talehandlinger, hvilket vil pacificere dem totalt.

Nilas Røpke Driessen

Sivas

Gennem sin opvækst på Vestegnen kender Sivas miljøet indefra. Han taler på samme snøvlende måde som de unge selv og vil kunne bruges til at føre video- og telefonsamtaler med dem.

Desuden skal alle offentlige projekter helst indeholde noget med rapmusik, gerne et værksted af en art, som kommunen kan støtte, hvilket gør Sivas til en nøgleperson i koret af fornuftsstemmer.

Han har også erfaring: Lige nu redder han kloden fra klimaforandringer på DR3 sammen med den ene af de dér forskertvillinger.

Nilas Røpke Driessen

Linse Kessler

Linse kan lære de unge en masse om det danske frisind. I øjeblikket bestyrer hun tv-programmet Linse og de bare bryster, hvor hun sammen med »en række kendte danskere« retter et »fornøjeligt blik på bryster i alle former og størrelser«, og det må alt andet lige kunne distrahere de unge mennesker.

Desuden indgyder hun en vis respekt. Hun har trods alt drevet tre bordeller, smuglet hash og stukket en uskyldig pige ned med en pelsjægerkniv.

Nilas Røpke Driessen

Vincent F. Hendricks

Vincent har en unik evne til at præsentere et billede af virkeligheden, som er så autoritativt og logisk konsistent, at hverken Allah eller kaliffen i Raqqa kan være med. Der er tale om hardcore fornuft. Desuden er han kritisk over for moderniteten uden at være uncool.

Han har dog ingen facebookprofil, så hans påvirkning kommer til at bestå af 10 e-bøger på 200 sider, som han siger, han kan skrive på 10 uger. De udkommer alle sammen på Gyldendal med et portræt Vincent på forsiden.

Nilas Røpke Driessen

Mette Blomsterberg

Mette forstår og kæmper for at bevare de traditionelle kønsroller, og det giver respekt blandt de konservative jihadister in spe – de kan heller ikke lide bøssekager.

Hun er ferm med en kniv, rap i replikken og har en magisk evne til i månedsvis ad gangen at få voksne mennesker til at glemme virkelighedens hårde realiteter og udelukkende fokusere på fondant og chokoladetemperering.

Nilas Røpke Driessen

Jacob Holdt

Jacob kan få folk i alle farver til at åbne op, og han kan tale med mennesker i alle aldre – fra 12 til 137 år. Han ser i forvejen alle som ofre.

»Hvor er det synd for dig, at du planlægger mord på jøder,« kunne han finde på at skrive til de unge, og den slags appellerer til de mest usikre og let rekrutterbare.

 Jacobs opgave er at kramme jihadismen ud af dem. Desuden forventes de unge at have respekt for en mand, som nærmest selv har haft kuglerne flyvende om ørerne.

Nilas Røpke Driessen

Brian Nielsen

Brian kan hjælpe med at kanalisere de unges voldsparathed over i en konstruktiv aktivitet: boksning.

Han har allerede erfaring med at afrette voldelige samfundselementer. Da hans 30-årige søn, Steffen, i april blev dømt for været en del af et tæskehold, lovede Brian »at give ham en skideballe«.

Det eneste aber dabei er, at det endnu er uafklaret, hvorvidt Super Brian rent faktisk kan skrive.

Nilas Røpke Driessen

Chili Klaus

Ingen har større gennemslagskraft på de sociale medier end Klaus. Han kan smalltalke med alle – fra Bubber til Hella Joof – og så vil hans personlige historie inspirere de unge lømler: På få år har han formået at løfte sig fra at være en tosset orgelspiller ved navn Klaus Wunderhits til i dag at have sit ansigt på chilipølserne i landets 7-Eleven-kiosker.

Det er den slags rise to fame-fortællinger, som giver håb i det hårde gademiljø.

Nilas Røpke Driessen

Anne Sophia Hermansen

Som debatredaktør på Berlingske er Anne vandt til at håndtere ekstreme holdninger. Og så er hun uofficiel danmarksmester i at formulere banale hverdagsobservationer så de brager igennem på de sociale medier.

Forventningen er, at hun med ganske få kommentarer kan opsplitte de radikale Nørrebro-grupperinger. Når de først indser, hvor forfærdelige bydelens legepladser er, vil de flygte til Østerbro.

Nilas Røpke Driessen

David Trads

David formulerer sig gerne i korte udråb og VERSALER på de sociale medier, så selv de mest hashpåvirkede kan være med.

Lige for tiden er han meget venstreorienteret, og statements som »VELFÆRD ER FOR ALLE« og »DANSK FOLKEPARTI SKABER FRYGT!« forventes at virke inkluderende og på sigt normaliserende på de unge, hvis bare de gentages hyppigt nok, hvilket David absolut også er garant for.

Nilas Røpke Driessen

Søren K. Villemoes

Søren udmærker sig ved aldrig, aldrig, aldrig at give op i en facebookdebat. Han bliver ved indtil modparten enten ikke orker mere eller giver ham ret.

Han hævder desuden at have læst hele Immanuel Kants Kritik af den rene fornuft, hvilket gør ham til den mest fornuftige person i den danske mediebranche og derved selvskrevet som statsautoriseret fornuftsstemme.

Nilas Røpke Driessen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tø-hø

Morten Østergaard

Jeg har svært ved at se, hvad Zenia Stampe skulle have gjort for at blive udelukket fra det gode selskab.

Grethe Preisler

Og hvad har Socialdemokratiets it-ekspert Trine Bramsen gjort, siden hun heller ikke er med?

Niels Duus Nielsen

Grethe Preisler, hvis Trine Bramsen var med, ville hun blot bidrage til radikaliseringen af IT-arbejderne. Og de er jo farlige at have som fjender!

ulrik mortensen

Også - den pensionerede overlærer Kurt T. Skelager kan banke noget fornuft ind i disse unge mennesker, så de ikke går og bliver radikaliserede osv ... ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=vVnwAs0-96k

Hvis disse øh..mennesker repræsenterer den kanoniserede fornuft, så...for fanden da. jeg troede først det var Rokokoposten.
Jeg bliver vanvittig!

Carsten Wienholtz, David Zennaro, Charlotte Svensgaard og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Tamt.

Meget morsomt. Den underliggende diskurs handler om, i hvilken grad livet udfolder sig på Nettet - eller omvendt?

steen ingvard nielsen

Hørt! Information, dette er klasse igen!

Som sædvanlig: 7 mænd og 4 kvinder. Det er en ommer!! :D :D

steen ingvard nielsen

Og det var Danmark! Olé

Tobias Torfing

Hanne: det er da en kæmpe forbedring i hvordan det typisk er... var det 9 mænd og 0 kvinder der skulle udtale sig om social medier?

Guys .... i er med på at det er satire ? Kan I huske 'satire' ?

Peter Sterling

Debatten startede her: https://www.information.dk/indland/2016/10/statsligt-debattoerkorps-forh...

Næste år genindføres den massive overvågning af alle danskere, retten til privatliv er nu en saga blot, målet er en politisk passiv befolkning. Magteliten siger: Vi har brug for, at det ikke debatteres for frit i offentligheden.

Med Venstre ved roret og specielt Søren Pind som Justitsminister går vi mørke tider i møde, mørkelægningsloven bliver udvidet. Retten til indsigt i det politiske beslutningstagning formindskes, Magteliten cementeres og Finansvæsenet udvider det politiske jerngreb om Christiansborg.

Regeringens U-Løkke er at de fortsætter udplyndringen som sædvanligt, krigene og ydmygelsen af de nødlidende, de arbejdsløse og de fattige, de skaber et mere og mere ustabilt land og nedbryder alle sociale institutioner som f.eks. Skat, med det ene formål at fremme Magtelitens politik som er Minimalstaten. Det de ikke indser er, at velfærden er fundamentet, og at det er Danmark de er ved at nedbryde.

Se filmen "The Fifth Estate" som beskriver opbygningen af en essentiel vagthund til overvågning af dem der har den reelle politiske magt. Det er højaktuelt herhjemme at oprette "The Fifth Estate", så de ansvarshavende politikere kan stå direkte til regnskab for de overgreb de skaber. Vi har brug for en uafhængig online tjeneste, da det er utopisk at tro at staten kan kontrollere sig selv, det er altafgørende med anonymiteten så man undgår politisk censur.

Det er altafgørende med anonymitet. Vi ser et stigende antal sager om offentligt ansatte, der ikke tør tale frit af frygt for fyring. https://www.information.dk/telegram/2016/06/bekymret-ombudsmand-offentli... Kæmp for den grundlovssikrede ytringsfrihed, det er din ret og det er din pligt. https://www.information.dk/2016/06/gange-maa-bryde-loven-fremskridtets-s...

Christian Lucas

Vi skal da have nogle reelle stemmer indover så ikke kun den intellektuelle elite kommer til. Fx LOC. Og hvorfor skal Bornholm forfordeles vis Søren Pind? Bornholmeri, siger jeg eder!!

Vibeke Rasmussen

Søren K. Villemoes på Facebook? Hæ, sådan fremstår han også i debatter på radio/tv. Det kan vist bedst beskrives som 'sealioning', og ja, personligt ville jeg også være parat til at give ham ret i hvadsomhelst … bare for at få fred. ;)