Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Skal jeg tjekke, om min venindes kæreste er utro

5. november 2016

Veninden, København V

Min veninde har lige født en lille pige. Vi er ikke meget tætte, og jeg kender ikke hendes kæreste særlig godt. Dagen efter at jeg havde været på barselsbesøg hos hende, kom jeg gående på fortorvet og så hendess kæreste komme cyklende imod mig. Han så mig og jeg ham.

Han cyklede med en lyshåret kvinde i hånden, som ikke er min veninde. Det hele gik så stærkt – jeg råbte hej og smilede, og han smilede og råbte hej tilbage. Ingen akavethed af spotte i hans ansigt.

Nu aner jeg ikke, hvad jeg skal tænke. Var det hans supergode veninde? En søster (jeg tror ikke, han har en)? Eller hvad foregik der? Han lignede en, der fandt det helt naturligt at cykle hånd i hånd gennem myldertrafikken i København med en pige, der ikke var hende, som for tre uger siden havde født hans barn. Jeg fik lidt ondt i maven.

Jeg formulerede en sms, hvor jeg spurgte ham direkte om situationen. Men efter at have vendt det med en veninde og min kæreste lod jeg være med at sende den. Jeg vil ikke sætte gang i en stor konflikt. Men på den anden side fortjener min veninde jo heller ikke at være uvidende om en eventuel utroskab. Jeg er stadig i vildrede.

Svar I:

Brevkassen vil gerne slå et slag for, at flere voksne holder i hånd, både når der er tale om romantisk kærlighed og venskab. Det bliver alle gladere af.

Og så til den konkrete sag: Lad det ligge. Ikke mindst når I ikke er meget tætte, og du ikke kender hendes kæreste. Du ved ikke, hvad det er, du har set, og der kan være en god forklaring. Måske er der tale om familie eller et fint venskab, måske lever parret i et åbent forhold. Hvem ved.

Hvis dette ikke er tilfældet, og det, du har set, er utroskab, skal det nok komme for en dag, og den dag kan ikke være langt væk, når han så åbenlyst og tilmed smilende flasher den anden.

Hvis du absolut vil tage det op med manden, mener jeg ikke, at den slags er egnet til at klare per sms. Drik en kop kaffe med ham og få den sag ud af verden fjæs til fjæs, hvis det endelig skal være, hvad jeg altså ikke mener, det skal.

— Morten Frich

Svar II:

Det er lidt mistænkeligt, at kvinden, din venindes kæreste holdt i hånden, var lyshåret. Der kan dog stadig være alle mulige andre forklaringer end utroskab.

De fleste nybagte fædre i færd med et sidespring ville gøre sig større anstrengelser for at holde det skjult og næppe smile ubekymret til den, der griber ham på fersk gerning.

Det er vanskeligt som udenforstående at vide, hvad der foregår i parhold – selv mellem mennesker, vi har et langt og indgående kendskab til.

Jeg er enig i din første indskydelse – send ham en sms, men gør den kort. »What’s cooking?« f.eks. Du får sikkert en rimelig forklaring, og så behøver du ikke være i syv sind næste gang, du besøger din veninde.

Hvis han derimod beder dig om at holde på hans hemmelighed, bliver det straks mere speget, men du har markeret og placeret ansvaret hos ham, hvor det hører hjemme. At blande sig mere er at udfordre en skæbne, der ikke er din egen.

— Mette Davidsen-Nielsen

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu