Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Niels Henning Falk Jensby

Det var en bog af Bjørn Rasmussen, der inspirerede forfatteren Niels Henning Falk Jensby til at begynde at skrive. I sidste weekend vandt han debutantprisen ved BogForum
Moderne Tider
19. november 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»A Single Man af Christopher Isherwood. Den findes vist nok i en dansk udgave under titlen Enlig Herre. Den er helt vildt smuk og rørende. Og på mange måder en vigtig (og måske lidt overset) beskrivelse af et homoseksuelt erfaringsrum fra 1960’ernes USA.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet af Bjørn Rasmussen var nok den bog, der fik mig selv til at skrive. Jeg havde på det givne tidspunkt aldrig læst noget lignende. Og på den måde var bogen også en anledning til at lede efter andre forfattere, som efterfølgende kom til at betyde meget for mig (Dennis Cooper, Yukio Mishima, Jean Genet, William S. Burroughs).«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg får aldrig læst bogen færdig, hvis jeg synes, den er dårlig. Det er en virkeligt dårlig vane. Jeg plejer også at glemme dem, hvis de ikke har været interessante. Jeg prøvede engang at tvinge mig selv igennem selvhjælpsbogen Endelig ikke-ryger af Allen Carr. Rædselsfuld oplevelse.«

Hvilken type læser er du?

»Doven. Lige for tiden. Normalt finder jeg mest interesse for en bog, hvis den binder an til noget, jeg selv er i gang med at skrive. Måske er det bare egoistisk. Jeg ved det ikke.«

Hvornår læser du?

»Når jeg har tid. Normalt i weekenden eller før sengetid. Men det er ikke blevet til så meget på det seneste. Jeg bilder altid mig selv ind, at jeg kan komme til at læse, når jeg sidder i et tog eller lignende, men jeg får det aldrig gjort. Jeg skal være alene for at kunne koncentrere mig.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her